NFLi esimene homoseksuaalne mängija sunnib osariiki seadust muutma

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Sam koos elukaaslasega.
Michael Sam koos elukaaslasega. Foto: SCANPIX

Kui St. Louis Rams valis nädalavahetusel drafti seitsmendas ringis endale kaitsja Michael Sami, sai ameerika jalgpalli liiga NFL esimese mängija, kes on tunnistanud avalikult, et on homoseksuaalne. Sündmus sai sedavõrd kõlapinda, et Missouri osariik võib muuta seadust ning mõni pahatahtlik NFLi mängija tööst ilma jääda.

Esimene ohver oli Miami Dolphinsi kaitsemängija Don Jones, kes näitas üles vääritut suhtumist Sami. Kui Sam avaldas Twitteris pildi, kuidas ta suudleb oma poissõbraga pärast NFLi drafti, kommenteeris Jones sealsamas: «OMG» ja «Horrible». Tagajärg: Dolphins heitis Jonesi meeskonnast ajutiselt välja ning võtab ta tagasi alles siis, kui mees on läbinud vastava koolituse, kus talle õpetatakse sallivust.

Sami tulekule Ramsi reageeris ka osariigi seanaator Claire McCaskill, leides, et nüüd tuleks muuta kiiremas korras seadusi. Nimel võib Missouris vallandada tavatu seksuaalorientatsiooniga töölise.

«Seni võib tööandja Missouris avalikult kuulutada, et ei palka homosid või homoseksuaalsed töötajad vallandada,» selgitas St. Louisi LGBT keskuse juht Dara Strickland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles