Pistorius võib ootamatult vanglakaristusest pääseda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius
Oscar Pistorius Foto: SCANPIX

Kohtu all olev maailmakuulus paraolümpialane Oscar Pistorius võib vanglakaristusest pääseda, kuna tema vaimne tervis on seatud tugevalt kahtluse alla. Protsessi vedav kohtunik  langetas otsuse, et endine sporditäht peab läbime arstliku ülevaatluse, kus uuritakse lähemalt tema vaimset seisnudit. Pistoriust süüdistatakse oma sõbratari Reeva Steenkampi tahtlikus tapmises, kuid kaitsjate sõnul oli tegemist õnnetusega.

Kohtuniku otsus toob ilmselt kaasa kohtuprotsessi venimise ning lõpliku lahendini jõudmine lükkub teadmata ajaks edasi. Pistoriuse kaitsetiimi tunnistajana käis esmaspäeval ütlusi andmas doktor Merryll Vorster, kelle hinnangul on erinevad elus juhtunud sündmused - sealhulgas tema jalgade amputeerimine - põhjustanud Pistoriusele rohkelt stressi. Vorsteri hinnangul on paraolümplasel arenenud seetõttu välja ärevushäire.

BBC andmetel peab Pistorius nüüd vähemalt 30 päeva psühhiaatriakliinikus veetma. Alles seejärel saab tema tervisele adekvaatse hinnangu anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles