Kuusmaa saab Kalev/Cramo uueks peatreeneriks?

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senini pole selge, millist meeskonda Aivar Kuusmaa eeloleval hooajal juhendab ning kas ta üldse kedagi juhendab.
Senini pole selge, millist meeskonda Aivar Kuusmaa eeloleval hooajal juhendab ning kas ta üldse kedagi juhendab. Foto: Liis Treimann

Kuigi naaberriikidest tuleb üks korvpalliuudis teise järel, valitseb Eesti korvpallis vaikus. Päris käed rüpes pole siiski istutud, ent seni piirdub tegevus lõputu planeerimise ja mitteametlike jutuajamistega.


Juba möödunud nädalal imbus meediasse uudis, et selle suve suurima vapustusena leiab aset TTÜ ja Tallinna Kalevi ühinemine, seni pole aga seegi tehing ametlike paberite vormistamiseni jõudnud. Sama aeglaselt edeneb ka teiste klubide komplekteerimine ning võimalike peatreenerite palkamine.

Kevadel Eesti meistriks kroonitud Tartu Rocki juhtkond pole senini suutnud peatreener Indrek Visnapuuga uut lepingut allkirjastada, kuid mees on tiimi komplekteerimisega tihedalt seotud ning tema jätkamises pole erilist kahtlust. Sama suure tõenäosusega võib kinnitada ka Visnapuu abilise Gert Kullamäe ametisse jäämist.

Rocki mänedžer Meelis Pastak on samal ajal tegelenud mängijatega suhtlemise ning uute leegionäride otsimisega. Mõningaid variante olevat tal juba silmapiiril, ent konkreetsetest nimedest olevat vara rääkida. Üldteada on tartlaste huvi seni TTÜ tugitalaks olnud Joosep Toome ning Rakvere Tarva noore staarikese Rain Veidemani vastu.

Sõber toimetab aktiivselt

Mõistagi soovib Veidemaniga jätkata ka Tarva loots Andres Sõber. Pärast Eesti meistriliiga lõppu kuu aega USAs tütar Marju juures puhanud Sõber naasis paar päeva tagasi kodumaale ning asus kohe aktiivselt toimetama. Postimehe andmetel on Sõber võtnud ühendust mitme mullugi Tarva ridadesse kuulunud palluriga ning kuulanud maad ka mõne tema jaoks huvipakkuva mängijaga.

Lisaks mängijate värbamisele ka sponsoritega tegelev Sõber on veendunud, et mullusega võrreldes ei tohiks raha vähemaks jääda. «Vastupidi, mõnede uute toetajate arvelt võib eelarve suureneda,» sõnas ta. «Meie kindel soov on lisaks kodustele meistrivõistlustele osaleda ka eurosarjas.»      

Sarnaselt Tarvaga osaleb tradistiooniliselt eurosarjas ka Rock. Kalev/Cramo panustab aga Venemaa-suunalisele Ühisliigale. Samas pole veel teada, kes selles meeskonnas mängivad ning keda näeb tuleval hooajal peatreeneritoolil.

Variante on sisuliselt kaks – lõppenud hooaja teises pooles abitreeneriks olnud Tiit Sokk ning kolm aastat TTÜd juhendanud Aivar Kuusmaa. Kevadel kalevlased pronksile tüürinud Alar Varrakule on broneeritud koht abitreenerina.

Postimehe andmetel on suuremad võimalused peatreeneriks saada Kuusmaal. Nädalavahetusel Kreekast puhkuselt naasnud mees peaks lähiajal Kalev/Cramo bossidega kohtuma. Võib oletada, et elupõlise kalevlasena on Kuusmaa motivatsioon armastatud nimega meeskond kraavist taas sirgele teele tõmmata. Võimalik, et 2006. aastal sama meeskonna Eesti meistriks tüürinud Kuusmaa tulek jätaks nii mõnegi seni lahkuma kippuva mängija meeskonda.

Filosoofia muutus

Olenemata Kalev/Cramo juhtkonnaga peetavate läbirääkimiste tulemustest näib Kuusmaa jätkamine TTÜ ja Tallinna Kalevi ühinemisel tekkiva meeskonna eesotsas ebatõenäoline.

Uue meeskonna asjaajamisega tegelevadki rohkem Tallinna Kalevi poolelt tulevad Kalle Klandorf ja Üllar Kerde. Mänedžeri ametisse asuva Klandorfi hinnangul on ühinemine väga õige otsus.

«Mõlemad peavad senist filosoofiat muutma. Kalevi pool peab saama professionaalsemaks, TTÜ aga andma endale aru, et ainult üliõpilastega pole võimalik edasi minna – vähemalt mitte Balti liiga eliitdivisjoni tasemel,» selgitas Klandorf. «Kahe poole rahakottide liitmisel võime saada eelarveks viis miljonit. Selle rahaga saab mängida korralikul tasemel.»

Sarnaselt Kalev/Cramoga on ka TTÜs suurim küsimärk mängijate valik. Tallinna Kalevi poolelt leiab vaid kolm-neli vajalikul tasemel mängijat, seni TTÜs pallinud meestele ei pruugi aga Kuusmaa taandumine olla meeltmööda. Klandorfi sõnul tuleb juurde võtta ka paar välismaalast. Esialgu ennast kõigest nõustajaks nimetav Kerde on aga mängijatega vestelnud ning tegeleb tõsiselt komplekteerimisküsimustega.
Kõigi nelja meeskonna osas peaks asjad hakkama hargnema tuleval nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles