Duranti hiilgemäng vedas Oklahoma konverentsi finaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Durant (paremal) aitas Oklahoma City Thunderil konverentsi finaali ukse Matt Barnesi ja Los Angeles Clippersi ees kinni lüüa.
Kevin Durant (paremal) aitas Oklahoma City Thunderil konverentsi finaali ukse Matt Barnesi ja Los Angeles Clippersi ees kinni lüüa. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA said lõplikult selgeks mõlema konverentsi finalistid, kui Oklahoma City Thunder alistas kuuendas mängus Los Angeles Clippersi ja Indiana Pacers oli parem Washington Wizardsist.

Nii Thunder kui ka Pacers võitsid seega seeria 4:2. Mõlema konverentsi finaalis lähevad kokku põhiturniiri kaks paremat meeskonda, Indiana vastaseks on tiitlikaitsja Miami Heat ja Thunder võtab mõõtu teiselt mulluselt finalistilt San Antonio Spursilt.

Thunder jäi võõrsil Clippersi vastu 16-punktilisse kaotusseisu, kuid võitles end kolmanda veerandaja lõpuks viigini ja otsustava tosina minuti jooksul enam Clippersit löögilähedusse ei lasknud. Oklahoma liider Kevin Durant tabas küll väljakult esimesest seitsmest pealeviskest vaid ühe, ent järgmisest 16st 11 ning kogus lõpuks Oklahoma 104:98 võidumängus 39 punkti ja võttis lisaks 16 lauapalli.

Samuti kehvalt alustanud Russell Westbrooki arvele jäi lõpuks 19 punkti ja 12 korvisöötu. Clippersi parim oli 25 punkti, 11 korvisöödu ja 7 lauapalliga Chris Paul, lõpuminutitel kuue veaga pingile kukkunud Blake Griffin lisas 22 punkti, 8 lauapalli ja 8 korvisöötu. Thunderi võitu tumestas ühe põhitegija Serge Ibaka jalavigastus kolmandal veerandajal, kuid pole veel selge, kui pikaks ajaks Ibaka peab väljaku kõrvale jääma.

Indiana Pacers oli Washington Wizardsist parem 93:80, lõpetades mängu 17:2 spurdiga. David West tõi võitjatele 29 punkti, Lance Stephenson lisas 17 punkti ja 8 korvisöötu. Wizardsi parim oli 19 punktiga Marcin Gortat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles