Moyesi 11 kuud läksid ManUle maksma 50 miljonit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Moyes.
David Moyes. Foto: SCANPIX

Selle hooaja algul David Moyesi peatreeneriks palganud Manchester Unitedi jalgpalliklubi vallandas šotlase päraast täielikult aia taha läinud aastat enneaegselt, kuid kannab lisaks karikateta lõppeud hooajale ka märkimisväärset majanduslikku kahju.

Eile ilmunud finantsaruande põhjal maksiti klubiga algselt kuueaastase lepingu sõlminud Moyesile palgaks ja vallandamiskompensatsiooniks 7 miljonit naela. Kuna United ei pääsenud järgmiseks aastaks eurosarja, jääb tänavu mullusega võrreldes saamata ka 35 miljonit naela Meistrite liigas mängimise eest. Eelmisel aastal tiitlit võites sai United esikoha eest liigalt 8,4 miljonit naela rohkem kui tänavu seitsmendaks tulles.

Kokku teeb see 50,4 miljonit naela miinust. Uuel hooajal proovib United õnne Louis van Gaaliga, kes kinnitatakse suure tõenäosusega ametisse lähinädalate jooksul. Klubi juhtkond on juba kinnitanud, et hollandlasele antakse suur summa uute mängijate ostuks, kuna klubist on juba lahkunud või lahkumas mitu legendaarset mängijat nagu näiteks Nemanja Vidic ja Rio Ferdinand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles