Legendaarse Phelpsiga koos ujunud Martin Liivamägi: see oli väga motiveeriv

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildilt vasakult paremale: Damir Dugonijc, Natalie Coughlin, Thomas Shields, Martin Liivamägi, Marcin Tarczynski ja Nathan Adrian
Pildilt vasakult paremale: Damir Dugonijc, Natalie Coughlin, Thomas Shields, Martin Liivamägi, Marcin Tarczynski ja Nathan Adrian Foto: Eesti ujumisliidu Facebooki leht

Eesti Ujumisliit avaldas oma Facebooki lehel pika intervjuu USAs õppiva ja treeniva Martin Liivamägiga, kes rääkis oma praegustest tegemistest ning sellest, kuidas oli Arizonas peetud võistlustel ühes vahetuses ujuda maailmakuulsa Michael Phelpsiga.

Eelmise aasta lõpus tõsise seljavigastusega hädas olnud Liivamägi on nüüd tervenenud ning teinud ka esimesed stardid, millest ta muljetas. «Esimesed stardid on tõesti seljataga ning võistluse tulemused olid keskpärased. Põhimõtteliselt oli tegu esimese võistlusega alates eelmise aasta Barcelona maalima meistrivõistlustest ning keha ei ole harjunud selliste pingutustega,» tunnistas Liivamägi.

«Tundsin esimest korda üle pika aja võistlusärevust, just nagu oleksin olnud stardis Pekingi Olümpiamängudel 2008. aastal. Tulemuste poole pealt ei olnud midagi säravat, kuid õppisin võistluste ajal enda kohta päris palju. Tean, et palju on veel vaja teha, et jõuda soovitud tasemeni. Oleme teinud muudatusi nii treeningutel kui ka võistlustel ning just need väljakutsed motiveerivad mind järgnevatel kuudel,» lisas Liivamägi.

Aprilli lõpus Arizonas, Mesas peetud võistlusel avanes Liivamägil ka võimalus ujuda 100 meetri liblikujumises ühes vahetuses tippsporti naasnud Phelpsiga. Eestlase hinnangul oli rahvalt suure aplausi teeninud staariga koos ujuda väga motiveeriv.

«Võistluste atmosfäär oli tõesti imeline ning pean ennast õnnelikuks, et sain temaga ühes vahetuses startida. Vahetult enne meie 100 meetri liblikujumise eelujumist kostus suur aplaus fännide seast ning sellega tervitasid nad läbi aegade kõige edukamat olümpiasportlast tagasi basseini. Usun, et see hetk jääb nii talle kui ka paljudele teistele kauaks ajaks meelde. Selline kohtlemine fännide poolt on midagi väga erilist ning see moment on ka mulle suureks motivatsiooniks,» muljetas Liivamägi.

Loe täispikka intervjuud Liivamägiga siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles