Rassismiskandaali põhjustanud klubiomanik kaebab NBA kohtusse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Los Angeles Clippersi endine omanik Donald Sterling.
Los Angeles Clippersi endine omanik Donald Sterling. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA jätkub Los Angeles Clippersi endise omaniku Donald Sterlingu rassismiskandaal, sest väidetavalt on Sterling palganud advokaadi ja keeldub maksmast talle määratud trahvi.

Sports Illustratedi väljaande väitel ei ole Sterling nõus tasuma 2,5 miljoni dollari suurust trahvi, mis NBA talle rassistlike kommentaaride eest määras. Trahvist pääsemiseks on Sterling väidetavalt palganud Maxwell Blecheri nimelise maksujuristi, kes andis liiga ametnikele saadetud kirjas teada, et tema klient ei ole liiga karistusega nõus.

Lisaks 2,5 miljoni dollari suurusele trahvile karistas NBA Sterlingut eluaegse keeluga nii tema endisest klubist Clippersist kui tervest liigast.

Sterlingu skandaali põhjustas helisalvestis, kus Sterling palub oma tüdruksõbral V. Stivianol klubi mängudele mitte tuua mustanahalisi pealtvaatajaid. «Miks sa pead vähemustega koos fotodele jääma?» kommenteeris Sterling oma tüdruksõbra Instagrami postitatud fotot, kus too oli peal koos legendaarse Magic Johnsoniga. «Ära too teda minu mängudele, okei?» lisas Sterling telefonivestluses.

Maxwell Blecher,
Maxwell Blecher,
Maxwell Blecher,
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles