Võrkpallikoondis sai uue peatreeneri debüütmängus kaotuse Valgevene käest

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpalli rahvusmeeskond.
Eesti võrkpalli rahvusmeeskond. Foto: volley.ee

Eesti võrkpalli rahvusmeeskond pidas täna esimese ametliku maavõistlusmängu uue peatreeneri Gherghe Cretu juhendamisel ja Valgevene vastu peetud kohtumises tuli tunnistada vastaste 1:3 paremust.

Eestlased eksisid kohtumise alguses nii servil kui rünnakul üsna palju ning 8:14 kaotusseisus pidi Cretu võtma esimese mõtlemisaja. Seejärel Eesti mäng paranes märgatavalt ning kaotusseis vähenes 13:15 ja 17:18-ni. Geimi lõppfaasis hakkasid eestlasi jällegi kimbutama omavead ning vastu tuli võtta kindel 19:25 kaotus, vahendas volley.ee.

Teine vaatus oli valgevenelaste selge jõudemonstratsioon, mis lõppes eestlaste 14:25 allajäämisega. Võõrustajad olid resultatiivsed rünnakul ning blokeerisid edukalt eestlaste üritusi. Jälle kimbutasid meie meeskonda omavead, mida kogunes kümme Valgevene kahe vastu.

Kolmandat geimi alustasid eestlased hästi, ja kuigi 17:13 eduseis mängiti maha, kuulus geim siiski Eestile 25:23. Viimaseks jäänud neljas geim oli tasavägine seisuni 11:11, kuni Valgevene diagonaal Sergei Okulich viis meeskonna võimsate pallingute toel 15:11 ette. Seejärel kodumeeskond enam tagasi ei vaadanud ning 25:20 võiduga kohtumine ka lõppes.

Eestlaste resultatiivseim oli täna 20 punktiga Martti Juhkami (+15), Oliver Venno toetas meeskonda 16 (+5) ja Keith Pupart 13 (+2) punktiga. Eestlased jäid Valgevenele blokis alla 4-9, rünnakul 38%-46% ning omavigu kogunes vastastest kaks korda rohkem (36-18), vahendas volley.ee.

Kapten Kert Toobali sõnul oli tegemist tavalise koondise avamänguga. «Mängupilt meenutas ka eelmiste aastate esimesi kohtumisi, tegime palju omavigu ning mäng logises igas elemendis. Homme püüame kõikjal korrektiive teha ning parema üksteisemõistmise leida,» lisas koondise kapten.

Tänast mängu alustasid ja ka lõpetasid eestlased koosseisus Kert Toobal, Keith Pupart, Andri Aganits, Oliver Venno, Martti Juhkami, Ardo Kreek ja libero Rait Rikberg. Teises ja neljandas geimis sekkus väheseks ajaks vahetusest sidemängija Andres Toobal, kolmandas tegi koondise debeüüdi Henri Treial.

Kohtumine algas aga kümmekond minutit planeeritust hiljem omapärase vahejuhtumi tõttu. Nimelt suutis Valgevene ründaja soojendusel katki lüüa võrgutrossi ning uue posti paigaldamine ja võrgu lappimine võttis oma aja. Soojenduse ebameeldivad üllatused sellega aja ei piirdunud, sest järgmise vahejuhtumina vigastas servi järel palli peale maandunud Valgevene nurgaründaja Sergei Antanovich hüppeliigest. Kuna Antanovi pidi algselt kohtumist alustama põhikoosseisus, ei jäänud peatreener Viktor Sidelnikovil muud üle, kui kohtumist alustada sunnitud vahetusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles