USA popartist kritiseeris rassismiskandaali põhjustanud NBA klubi omanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Sterling.
Donald Sterling. Foto: SCANPIX

Pühapäeva õhtul jagati USAS Billboardi muusikaauhindu ning teiste hulgas oli auhinnasaajate seas ka USA megastaar Justin Timberlake, kes oma tänukõnes mainis ära hiljuti NBAs rassismiskandaali põhjustanud Donald Sterlingu.

Endine Los Angeles Clippersi omanik Sterling tegi rassistlikke märkusi liiga mustanahaliste mängijate suunas ning teenis sellega NBAlt eluaegse liigakeelu.

Sterlingu märkused jõudsid loomulikult ka NBAst väljapoole ning nii mainis Clippersi endist omanikku oma tänukõnes ka Timberlake, kes käis Billboardi muusikaauhindade jagamisel vastu võtmas parima artisti auhinda.

«Tahaksin täna kõiki inimesi, kes elavad maa peal. Kõiki siin maa peal, välja arvatud... välja arvatud Donald Sterlingut. Teda ei taha...» teatas Timberlake oma tänukõnes.

Sterlingu skandaali põhjustas aprilli lõpus helisalvestis, kus Sterling palub oma tüdruksõbral V. Stivianol klubi mängudele mitte tuua mustanahalisi pealtvaatajaid. «Miks sa pead vähemustega koos fotodele jääma?» kommenteeris Sterling oma tüdruksõbra Instagrami postitatud fotot, kus too oli peal koos legendaarse Magic Johnsoniga. «Ära too teda minu mängudele, okei?» lisas Sterling telefonivestluses. Kogu salvestis oli ligi 10 minutit pikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles