Saksamaa jalgpallilegend: inglased on rumalad ja läbi põlenud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franz Beckenbauer vuvuzela't puhumas.
Franz Beckenbauer vuvuzela't puhumas. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpallilegend Franz Beckenbauer tegi enne pühapäevast MMi kaheksandikfinaali kohtumist Saksamaa ja Inglismaa vahel algust kahe meeskonna vahelise sõnasõjaga.

Teatavasti ei õnnestunud Inglismaal oma alagruppi võita ning seega tuleb neil D-alagrupi esimesena lõpetanud sakslastega juba play-off’i esimeses ringis kohtuda, kirjutab Daily Mail.

Sakslaste jalgpallilegendi arvates on inglase aga rumalad, et nad ei suutnud oma gruppi võita. Lisaks väidab Beckenbauer, et Inglismaa koondislased on pikast klubihooajast väsinud ning seetõttu läbi põlenud.

«Inglaste ja sakslaste vaheline mäng peaks olema poolfinaal, mitte kaheksandikfinaal,» sõnas Beckenbauer. «Inglased aga libastusid rumalalt ning nad ei suutnud alagruppi võita.»

Legendaarne sakslane usub, et sakslased on värskemad ning see peaks olema nende suur eelis. «Inglased tundisid olevat väsinud. Sellele on ka hea põhjendus, kuna Inglismaa liigas pallivad mehed peavad mängima hooaja jooksul palju rohkem kohtumisi kui nende Saksamaa kolleegid,» põhjendas Beckenbuer. «Seega on inglased juba enne tiitlivõistlust läbi põlenud.»

Samas lisas Beckenbauer, et inglased muudab ohtlikuks tõsiasi, et tänavune turniir on arvatavasti John Terryle, Steven Gerrardile ning Frank Lampardile viimane võimalus võita MM-tiitel.

Inglismaa ja Saksamaa olid MM-finaalturniiril viimati vastamisi 1990. aasta tiitlivõistluse poolfinaalis, kui penaltitega jäi peale Saksamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles