Saksamaa rattalegend tegi purjus peaga raske avarii

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Ullrich 2005. aasta Prantsusmaa velotuuril
Jan Ullrich 2005. aasta Prantsusmaa velotuuril Foto: SCANPIX

Maailma viimaste kümnendite üks parimaid jalgrattureid Jan Ullrich tegi Šveitsis autoroolis raske avarii, mille tagajärjel toimetati kaks inimest haiglasse. Sakslasel oli õnnetuse hetkel veres 1,4 promilli alkoholi.

Koju kiirustanud Ullrich ei pannud tähele ristmikul olnud stop-märki ning tekitas seeläbi kolme auto mahakandmisega lõppenud avarii. Kaks inimest viidi haiglasse, rattalegend ise pääses vigastusteta. «Andke mulle andeks. Jumal tänatud, et keegi surma ei saanud. Olin stressis ning pidin ühe tähtaja tõttu kiiresti koju saama,» rääkis Ullrich ajalehele Blick. Samas ei tunnistanud sakslane alkoholi liigtarbimist. «Alkoholi ei olnud mängus. Mu jumal, selline asi võib igaühega juhtuda.»

Ullrich jaoks ei olnud tegemist esimese sarnase juhtumiga. 2002. aastal tegi ta Porsche roolis avarii ning ka siis mõõdeti joobeks 1,4 promilli. Ullrichi alkoholiprobleemid on ka kahe avarii vahelisel ajal meediast läbi käinud.

40-aastane Rostockis sünidnud endine rattaäss võitis 1997. aastal Tour de France’i ning 1999 Vuelta. Suure osa karjäärist oli ta tuntud kui «igavene teine», sest jäi alati Lance Armstrongi varju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles