Red Bulli kaval kaameralahendus keelati ära

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli vormel-1 masin.
Red Bulli vormel-1 masin. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 meeskond oli sunnitud oma autode ninaosa enne sel nädalavahetusel peetavat Monaco etappi ümber ehitama, kuna Rahvusvahelisele Autoliidule (FIA) ei meeldinud nende kasutatav kaameralahendus.

Red Bulli peadisainer Adrian Newey leidis käesoleva hooaja reeglites augu, paigaldades auto ninaosas nõutud kaamera kere sisse, mitte kere küljele nagu teised võistkonnad. Reeglites on küll kirjas, et kaamerat ei tohi kinnitada auto struktuuri sisse, kuid Newey tekitas kaameraläätsele vajaliku avause auto ninaosa paneeli külge, mida ei loeta kerestruktuuri osaks.

Kuigi osav lüke vastas paberile kõikidele nõudmistele, ei jäänud sarja kommertsõigusi omav FOM rahule kaamerast saadava telepildiga – nimelt on teistel autodel võimalik sama kaamera abiga näha ka tahapoole suunatud pilti, Red Bullil aga mõistagi mitte. Samuti polnud FOM rahul kaamerapildi kvaliteediga ning Hispaania etapi eel pidi tiim seetõttu auto ninas olevat auku suuremaks tegema. Abi polnud aga sellestki ning nüüd kinnitatakse Red Bullidel kaamera auto ninaosa küljele nagu ka põhikonkurentidel Ferraril ja Mercedesel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles