Inglismaa profimängijatel keelati jalgpalli peale kihla vedada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andros Townsend.
Andros Townsend. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliliit võttis kihlveopettustega võitlemiseks kasutusele senisest palju karmima reegli - alates uuest hooajast on profijalgpalluritel keelatud mis tahes riigis ja liigas toimuva jalgpallimatši peale raha panna.

Keeld puudutab Inglismaa kaheksa kõrgema liiga mängijaid. Seni oli jalgpalluritel keelatud kihla vedada vaid nende liigade peale, milles nende klubid ise osalesid. Samuti on nüüdsest karmilt karistatav igasuguse mänge puudutava info edasiandmine kolmandatele osapooltele, kes võiksid selle abiga kihlvedudest kasu teenida.

Senised keelud osutusid ebapiisavaks, sest lõppenud hooajal jäi nende rikkumisega vahele mitu Inglismaa tippklubide mängijat. Keelatud kihlvedude sõlmimiselt tabait näiteks Tottenham Hotspuri poolkaitsja Andros Townsend, Crystal Palace'is mänginud ründaja Cameron Jerome ja Newcastle'i poolkaitsja Dan Gosling.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles