Tippspordist loobunud Jelena Glebova: mu karjäär oli suurepärane seiklus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova Sotši OMil.
Jelena Glebova Sotši OMil. Foto: SCANPIX

Tänavu jaanuaris Budapestis EMil naisüksiksõidus seitsmendana lõpetanud ja sellega Eestile tiitlivõistlustelt iluuisutamises kõigi aegade parima koha toonud Jelena Glebova lõpetas sportlaskarjääri.

«See oli minu jaoks etteplaneeritud, mitte ootamatu otsus,» lausus Glebova Postimehele, lisades, et loobumisotsuse põhjuseks ei olnud Sotši olümpiamängudel saadud 29. koht. «Enda jaoks tegin juba viis aastat tagasi otsuse, et 24-aastaselt ma lõpetan. Tegelikult tekkis pärast Sotši mängude ebaõnnestumist isegi veel väike kahtlus, et ehk proovin jätkata, aga mõtlesin paar kuud ja leidsin, et siiski aitab,» lisas ta.

Glebova sõnul tuli tal karjäärile tagasi vaadates loomulikult ette ka ebaõnnestumisi, kuid üldjoontes jääb ta saavutatuga vägagi rahule. «Kokkuvõttes ei jää kripeldama miski. Tunnen, et sain oma võimetest maksimumi kätte. Need kakskümmend aastat – alustasin ju viieaastaselt – on olnud suurepärane seiklus! Olen väga tänulik oma vanematele, kes mind kunagi iluuisutamistrenni viisid,» lausus Glebova.

«Mingit ühte kõige eredamat hetke ma ei oskagi välja tuua, terve mu karjäär on olnud ilus. Sportlikult on mõistagi kõige magusam EMil saadud seitsmes koht – eriti seetõttu, et tegin selle nimel kolm aastat tööd ja lõpuks sain selle tulemuse kätte,» lausus Glebova, kes pühendub enda sõnul nüüd esmalt ülikooliõpingute lõpetamisele ja tööle Tallinna volikogus.

Viiekordne Eesti meister Glebova on esindanud Eestit kolmedel olümpiamängudel. Tänavu sai ta Euroopa meistrivõistlustel kõrge 7. koha, kuid Sotši olümpia lõppes pettumustvalmistava 29. kohaga. MMidelt pärineb Glebova parim tulemus 2012. aastast, kui ta sai 13. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles