Jaan Talts avaldas «Pealtnägijale» olümpiamedalite muuseumist ära võtmise põhjuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Talts.
Jaan Talts. Foto: Toomas Huik

Esmaspäeval oma 70. juubelit tähistanud tõstmise olümpiavõitja Jaan Talts avalikustas ETV saates «Pealtnägija», miks ta viis Eesti spordimuuseumist ära oma olümpiamedalid ja muud meened, vahendab ERR Sport.

Aprilli alguses viis Talts Eesti spordimuuseumist ära kõik enda aurahad ja meened ning ka 1972. aasta Müncheni olümpiakulla ja 1968. aasta Mexico olümpia hõbemedali.

«No ma tegin isegi väikse eksperimendi, et tõin oma medalid ära, kuna ma ühe sporditegelase juubelil vedasin ühe eluaegse sporditegelasega kihla, et kui mina toon medalid ära spordimuuseumist, siis kutsu ka ei haugu,» avaldas Talts. «No ikka haukus ühel õhtul, seesama «Aktuaalne kaamera», et Talts tõi medalid ära, aga peale selle on kutsu vait ka jäänud,» sõnas Talts. «Kui muuseum küsib tagasi, ma võin anda. Kui rahvas tahab näha, no rahvas pole milleski süüdi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles