Legendaarset Saksamaa jalgratturit ähvardab vangla

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto õnnetuspaigalt. Purjus Jan Ullrichi põhjustatud avarii järel viidi kaks inimest haiglasse
Foto õnnetuspaigalt. Purjus Jan Ullrichi põhjustatud avarii järel viidi kaks inimest haiglasse Foto: SCANPIX

Esmaspäeval Šveitsis raske liiklusõnnetuse põhjustanud endine tipprattur Jan Ullrich oli õnnetuse hetkel purjus. Ametlikel andmetel oli tema veres 1,4 promilli alkoholi. Halvimal juhul võib Ullrichit oodata lisaks rahatrahvile ka vabaduse kaotus.

1997. aastal Tour de France’i võitnud sakslane ei tahtnud esialgu ajakirjanikele alkoholi tarbimist tunnistada. Õnnetuse järel kinnitas ta ajalehe Blick reporterile, et «alkohol polnud asjaga seotud». Hiljem oli ta siiski sunnitud oma viga tunnistama. Ullrich eiras stop-märki ning sõitis seetõttu otsa kahele autole. Kaks vigastatut viidi haiglasse.

Loomulikult jäi rattalegend koheselt ilma juhilubadest, kuid Šveitsi seaduste järgi võib rohkem kui 0,8 promillise joobega autojuhile määrata kuni kolme aasta pikkuse vanglakaristuse.

Ullrich jaoks ei olnud tegemist esimese sarnase juhtumiga. 2002. aastal tegi ta Porsche roolis avarii ning ka siis mõõdeti joobeks 1,4 promilli. Ullrichi alkoholiprobleemid on ka kahe avarii vahelisel ajal meediast läbi käinud.

40-aastane Rostockis sünidnud endine rattaäss võitis 1997. aastal Tour de France’i ning 1999 Vuelta. Suure osa karjäärist oli ta tuntud kui «igavene teine», sest jäi alati Lance Armstrongi varju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles