Paul Kerese tänava maleturniiril sündis rahvarekord

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Kerese tänava maleturniir
Paul Kerese tänava maleturniir Foto: Erakogu

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas korraldas 24. mail neljandat aastat järjest Paul Kerese tänava maleturniiri, mis oli ka tänavu kõigile tasuta. Nõmme Kevade raames toimuval kiirmaleturniiril osales rekordilised 121 huvilist.

«Lootuse puiestikul toimuva maleturniiri eesmärk on tunda värskes õhus rõõmu malemängust ning ühiselt meenutada meie rahvusvahelist suurmeistrit Paul Kerest. Üritusel osalejate arv on iga kord tõusnud ning seekord oli kohal viis korda rohkem malesõpru kui esimesel aastal. Mängijate arvu pidev kasv näitab selgelt, et male on Eestis jätkuvalt populaarne kõigis vanusegruppides. Tänan siiralt kõiki osalejaid,» lausus Jüri Ratas.

88 osalejaga täiskasvanute turniiri võitis tihedas konkurentsis Sander Kukk, kellele järgnesid Rein Ruus ja Lauri Teelem. Kuni 12-aastaste arvestuses saavutas täiseduga esikoha Andrei Mjastsov. Teiseks tuli Markus Karl Vallaste ning kolmandaks Sten Vällo. Lasteturniiril mängis 33 malesõpra. Enne turniiri kõneles Paul Keresest Eesti suursaadik Soomes Mart Tarmak ning osalejaid tervitas ka Nõmme linnaosavanem Tiit Terik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles