Naiste korvpallikoondis alistas kontrollmängus kindlalt Soome

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste korvpallikoondise treening.
Eesti naiste korvpallikoondise treening. Foto: Liis Treimann

EM-valikmängudeks valmistuv Eesti naiste rahvuskoondis peab sellel nädalavahetusel kontrollmänge tugeva Soome koondisega. Tänases esimeses mõõduvõtus said eestlannad 81:55 võidu.

Merike Anderson viskas Eesti parimana 16 punkti, Pirgit Püü lisas 11 ja Laina Mesila-Kaarmann 10 punkti. Soome resultatiivseim oli 14 silmaga Taru Tuukkanen.

Naiskonna peatreeneri Jaanus Levkoi sõnul said kõik 12 mängijat ka vähemalt 10 minutit mänguaega ja asjad toimisid hästi. «Suutsime sisuliselt kogu kohtumist dikteerida, poolajaks juhtisime juba ligi 20 punktiga. Soomlannad läksid kohati päris närvi, sest oli üsna jõuline mäng,» sõnas juhendaja. «Asjad toimisid hästi – saime punkte nii kiirrünnakutest kui positsioonirünnakutest. Väga kasulikud kohtumised on soomlannade vastu, eks saab näha, kuidas nad homme end häälestavad,» lisas Levkoi.

Homme kohtutakse taas Audentese Spordihoones kell 12:30.

Eesti koondis on valiksarjas ühes alagrupis Itaalia, Läti ja Portugaliga. Kvalifikatsiooniturniirilt pääsevad edasi iga alagrupi võitjad ja lisaks viis paremat teise koha naiskonda. 2015. aasta suvel Ungaris ja Rumeenias peetavale finaalturniirile on juba koha taganud Ungari, Rumeenia, Kreeka, Hispaania, Türgi, Serbia, Valgevene ja Tšehhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles