Kõva sõna: käsipallur Armi Pärt tuli Türgi meistriks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armi Pärt (viskel) Besiktase särgis
Armi Pärt (viskel) Besiktase särgis Foto: Erakogu

Eesti käsipallikoondise joonemängija, 22-aastane Armi Pärt tegi oma debüüthooajal Besiktase ridades kuldse duubli võites nii Türgi karika, kui meistrivõistlused.

«Oleksin lootnud finaalseerias rohkem mänguaega teenida,  võitsime küll 3:0, aga  kõik mängud olid rasked. Tiitli võitsime ju lõpuminutitel, aga kaitsetöös sain piisavalt panustada oma meeskonna edule,» sõnas Pärt peale finaalmänge.

Kolme võiduni mängitavas finaalseerias võitis Pärdi koduklubi Istanbuli Besiktas kuivalt 3:0 Ankara İl Özel İdare SK-d.  Otsustav kolmas kohtumine läks lisaajale seisult 22:22, kuid kodus mänginud Besiktas enam ei vääratanud ning kohtumine lõppes seisuga 26:25 mis tagas Besiktasile kuuenda järjestikkuse Türgi meistritiitli.

Põhihooaja võitis Besiktas mäekõrguse eduga,  26 mängust saadi 24 võidu kõrvale üks viik ja üks kaotus.

«Hooaja alguses olin üllatunud, et oma esimesel välishooajal niipalju mänguaega sain, sest mind kasutati palju, nii liigas kui Euroopa klubivõistlustel,» rääkis 2,05 pikk koondislane, kelle hooaja saldoks jäi Türgi liigas 60 väravat.

Pärdi tuleviku osas sõnas ta agent Madis Kokkuta järgmist «Nii Türgi meistritiitel, kui võidetud karikas on suur asi Eesti käsipalli jaoks. Armi on individuaalselt kõvasti endaga vaeva näinud ja oma arengus kaks sammu edasi astunud ning nüüd on aeg pöörata pilgud Kesk-Euroopasse, kust tema vastu huvi tuntakse, kuigi tema jätkamist sooviks ka Besiktas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles