Eesti juunioride autoralli meistrivõistluste avaetapi võitis Sander Pärn

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandre Pärn ja James Morgan
Sandre Pärn ja James Morgan Foto: Timo Anis

Tänavu esmakordselt peetava Eesti Juuniorite autoralli meistrivõistluste avaetapiks oli eelmise nädalavahetuse Harju Rally. Sarja peaauhinnaks on minimaalselt osalemine 2015. aasta autoralli MM-etapil ja konkurents avaetapi parimate punktide osas oli väga tihe.

Sarjas osalevad automaatselt kõik Eesti rahvusest piloodid, kes on sündinud ajavahemikus 1.01.1989 – 1.01.1997. Kaardilugejale need piirangud ei kehti. Sarjas sõidetakse kuni 1,6 liitriste mootoritega kaheveoliste autodega ja kokku oli avaetapil selles arvestuses 9 sõitjat. Lisaks kokkuvõttes parimatele punktide andmisele, saab Juuniorite autoralli meistrisarjas punkte ka iga selles arvestuses võidetud kiiruskatse eest – kiiruskatse võit annab ühe punkti.

Eesti Juuniorite autoralli meistrisarja esimesel etapil, Harju Rally'il käis tuline heitlus ja jagus ka omajagu draamat. Teisel katsel liidriks tõusnud Sander Siniorg koos Annika Arnekiga (Ford Fiesta R2) olid sellel kohal kuni kuuenda katseni. Tihedas konkurentsis Sander Pärna-James Morgani (Ford Fiesta R2) ja Rasmus Uustulndi-Imre Kuusega (Ford Fiesta R2), eksis Siniorg kuuendal katsel ja sõitis teelt välja vastu katse ääres olnud maja ja katkestas. Sõitjad ise viga ei saanud ja duell esikoha peale jätkus Pärna ja Uustulndi vahel. Viimasele katsele minnes oli Pärna edu 7,7 sekundit. Uustulnd aga koges ebaõnne, kui lõhkus rehvi ja sellega ka lootuse võidu nimel kaasa rääkida. Seega on Sander Pärn koos James Morganiga Eesti Juuniorite autoralli esimese etapi võitjad, Rasmus Uustulnd-Imre Kuus teised, kaotades Pärnale 36,5 sekundit ja kolmandale kohale tulid Kristen Kelement-Timo Kasesalu, kaotades Pärnale pisut alla kahe minuti.

«Viimane Matsimäe katse õnnestus meil aga hästi ja saime sealt ka absoluudi kümnenda aja. Sekundeid kuskil ära ei andnud ja vigu vältisime. Rasmus kaotas aega rehvipurunemise tõttu,» märkis Pärn. «Hea algus on meil tehtud ja ka Jamesi fännid on Walesis rahul. Konkurents on väga tihedaks muutunud ja peab tunnistama, et ei mäletagi millal viimati nii kõvasti pidi Eesti meistrivõistlustel pingutama. Andsime endast täna vajaliku maksimumi,» rääkis Pärn. 

Etapivõitja teenib Juuniorite autoralli meistrisarjas 25 punkti, millele lisanduvad võidetud kiiruskatsete eest lisapunktid. Kelement teenis ühe, Uustulnd kaks ja Siniorg ning Pärn kolm lisapunkti. Pärn on sarja liider (28 p), teine Uustulnd (20 p) ja kolmas Kelement (16 p).

Eesti Juuniorite autoralli meistrivõistluste punktitabel:

1. Sander Pärn-James Morgan (SP Rally Project Ford Fiesta R2) 28 punkti

2. Rasmus Uustulnd-Imre Kuusk (Sar-Tech Motorsport Ford Fiesta R2) 20 punkti

3. Kristen Kelement-Timo Kasesalu (RS Racing Team Citroen C2 R2 Max) 16 punkti

4. Kenneth  Sepp-Tanel Kasesalu (Sar-Tech Motorsport Citroen C2 R2 Max) 12 punkti 

5. Rainer Rohtmets-Rauno Rohtmets (Printsport Citroen C2 R2 Max) 10 punkti

6. Sander Siniorg-Annika Arnek (Kaur Motorsport Ford Fiesta R2) 3 punkti

Roland Poom-Taavi Udevald (Ecom Motorsport Citroen C2 R2) 0 punkti

Tauri Pihlas-Ott Kiil (Sar-Tech Motorsport Toyota Starlet) 0 punkti

Janar Tänak Janno Õunpuu OT Racing Lada VFTS 0 punkti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles