Rehemaa, Ojaste ja Gaim asuvad jahtima pikamaajooksu mäekuninga ja -kuninganna tiitlit

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdmaasuusakoondislased Aivar Rehemaa ja Triin Ojaste ning laskesuusataja Grete Gaim.
Murdmaasuusakoondislased Aivar Rehemaa ja Triin Ojaste ning laskesuusataja Grete Gaim. Foto: MTÜ Otepää Üritused

30. mail algab esimene Otepää Jooksutuur, kus 200 osavõtja hulgas on mägesid vallutamas ka Eesti murdmaasuusakoondislased Aivar Rehemaa ja Triin Ojaste ning laskesuusataja Grete Gaim.

Kolmepäevasel võistlusel joostakse Otepää kuppelmaastikul maraton: reedel Tehvandil 10 km, laupäeval Pühajärve ümbruses 17 km ja pühapäeval Käärikul 1. Kekkoneni jooks 15 km, millega tähistatakse 50 aasta möödumist Soome tolleaegse presidendi Urho Kaleva Kekkoneni kuulsast ülikooli aulakõnest Tartus ja suusasõidust Käärikul.

Võistluste peakohtunik Marko Teder iseloomustab jooksutrassi sõnadega ilus, kuid raske. «Tõusumeetreid koguneb kolme päeva peale tublisti üle 600, nii et üldvõitja nii meeste kui naiste klassis saab õigustatult pärjatud Eesti mäekuninga ja Eesti mäekuninganna karikaga,» sõnas Teder.

Võistlusele annab lisaväärtust kõigil kolmel päeval toimuv meelelahutuslik programm, mis soosib inimesi peredega pikka nädalalõppu Otepääl veetma. Teretulnud on nii võidu peale jooksjad, matkajad kui ka kepikõndijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles