Häkkinen: Hamiltoni käitumine on allpool igasugust arvestust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Häkkinen
Mika Häkkinen Foto: AP / Scanpix

Vormel-1 sarja eksmaailmameister Mika Häkkinen lausus väljaandele Ilta-Sanomat, et MM-sarjas esikoha pärast võitleva Lewis Hamiltoni käitumine meeskonnakaaslase Nico Rosbergi suhtes on olnud täiesti sobimatu.

Monaco etapil lõplikult omavahel tülli läinud Hamilton ja Rosberg ei räägi Autospordi väitel omavahel praegu sõnagi. Etapi võitnud Rosberg kerkis Monaco võistluse järel MM-sarja liidriks, Hamiltonil on aga vaid neli punkti vähem.

«Kiidaksin Nicot, kes on säilitanud kannatlikkuse. Mulle ei meeldi see, mida Lewis on viimasel ajal välja öelnud. Tõtt-öelda on tema käitumine olnud allpool igasugust arvestust,» sõnas Häkkinen. Britt võttis eelmisel nädalal sõna Rosbergi lapsepõlve teemadel, öeldes, et too on pisikesest peale ära hellitatud ega oska seetõttu ihaldatu nimel võidelda nii nagu Hamilton.

Häkkineni meelest võib tüli kahe mehe vahel veel kaua hõõguda. «Raske öelda, millal olukord muutub. Ma ei kujuta ette, kas Lewis oleks näiteks valmis oma sõnade eest vabandama. Iga inimene on erinev. Aga minu meelest on hea võitja see, kes oskab vajadusel ka kaotada,» lausus Häkkinen.

Ka McLareni meeskonna võidusõidudirektor Eric Boullier leidis Autospordiga vesteldes, et meeste vastasseis ei lõpe niipea. «Hooaja nii varases faasis on võimatu neid lepitada, seega soovin Mercedesele edu,» oli Boullier sarkastiline. «Selge on muidugi see, et hooaja käigus läheb niimoodi jätkamine raskeks.»

Ferrari tiimis kihutav Fernando Alonso meenutas 2007. aastat, kui ka tema suhted toonase meeskonnakaaslase Hamiltoniga olid pingelised. «Aga see on spordis, eriti vormel-1 sarjas normaalne. Meedia tähelepanu on suur, pinged kõrgel. Tiimi lugupidamise teenimiseks pead meeskonnakaaslasest kiirem olema. Ja kui meeskonnakaaslased teineteisega tiitli pärast võitlevad, kasvab pinge veelgi. Kindlasti tuleb neil veel keerulisi hetki, aga loodetavasti saavad nad hakkama ilma räpaste võteteta. See, kes võidab, on parem ja väärib tiitlit rohkem,» leidis Alonso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles