Eurosport: poolakad valisid Ojamaa kõige vihatumate mängijate hulka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa.
Henrik Ojamaa. Foto: Varssavi Legia Facebooki leht

Eurosport palus jalgpalli tippriikide fännidel nimetada need jalgpallurid, kes neile kõige vähem meeldivad. Muuhulgas küsiti arvamust ka poolakatelt ning jalgpallimaailma supertähtede kõrval mahtus nimekirja ei keegi muu kui Varssavi Legia ja Eesti koondise ründaja Henrik Ojamaa.

Koondtabeli tipus troonib Cristiano Ronaldo, kes kogus 42 punkti. Talle järgnevad Mario Balotelli (30 p), John Terry ja Luis Suarez (mõlemal 23 p) ning Pepe ja Sergio Busquets (21 p). Esikümnesse mahuvad veel ka Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi, Antonio Cassano ning võrdselt kümme punkti kogunud Joey Barton ja Mario Gomez.

Poolakad peavad aga kõige ebasümpaatsemaks mängijaks Balotellit, Cristiano Ronaldo on tema järel teisel kohal ja kolmandana märgitakse ära Arjen Robben. Esikolmikule järgnevad Messi, Pepe, Dani Osvaldo, Ibrahimovic ja Suarez. Üheksandal kohal on Axel Witsel, kelle toorutsemine 2009. aastal Belgia kõrgliigas lõppes Poola koondislase Marcin Wasilewski jaoks võika jalaluumurruga. Kümnendale kohale on aga asetatud alles eelmisel suvel Poolasse siirdunud ja Legias esimest hooaega lõpetav Ojamaa.

Sakslased seedivad kõige vähem Mario Gomezt, lisaks talle ka Jermaine Jonesi ja Balotellit. Neljas on robustse mängustiili poolest kuulus Maik Franz ja viies jõuline horvaat Josip Simunic, neile järgnevad Ibrahimovic, Cassano, Cristiano Ronaldo, Mark van Bommel ja Nigel de Jong. Inglaste suurimad vihavaenlased on Terry, Suarez, Wayne Rooney, Barton ja El Hadji Diouf, samuti Busquets (ainus esikümne mees, kes pole iial Inglise klubi ridadesse kuulunud), Ashley Cole, Cristiano Ronaldo ning Manchester Unitedi mehed Patrice Evra ja Rio Ferdinand.

Hispaania tabelis hoiab kahtlase väärtusega esikohta enda käes jällegi Cristiano Ronaldo, talle järgnevad Pepe, Busquets, Dani Alves, Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa ja Diego Costa. Esikümnes on veel ruumi ka Nigel de Jongile (mees pole küll iial Hispaanias mänginud, aga meenutagem nelja aasta tagust MM-finaali…), Terryle ja Ibrahimovicile.

Itaallastel ajab enim harja punaseks mõistagi Mario Balotelli nägemine, ebameeldivateks peetakse ka Cassanot, Ibrahimovici, Cristiano Ronaldot ning viiendana Mauro Icardit, kes sai hiljuti kurikuulsaks sellega, et lõi Sampdoria ridades mängides üle meeskonnakaaslase Maxi Lopezi modellist naise. Kuues on kokkuleppemängude eest pika karistuse saanud Stefano Mauri, talle järgnevad «tavapärased kahtlusalused» Busquets, Suarez ja Terry ning kümnendana Francesco Totti.

Rootslasedki vihkavad kõige rohkem Cristiano Ronaldot, kellele järgnevad riburada pidi Terry, Suarez, Messi, Pepe, Neymar ja Busquets. Sarnaselt inglastele on ka Rootsi tabeli esikümnesse mahtunud Barton, üheksas on Balotelli ja kümnes Inglise liigas aastate jooksul mitme ebaviisaka episoodiga silma paistnud Diouf.

Nimekirjade üldpilti vaadates torkab aga silma, et sinna mahuvad üldjoontes kahte tüüpi mängijad. Esiteks toorutsejad, kelle hulka Ojamaad kindlasti lugeda ei saa. Teiseks aga on üles loetud maailma kõige tehnilisemad ja osavamad jalgpallurid, kes ajavad vastasfänne vihale peamiselt sellega, et on lihtsalt liiga osavad. Kas Ojamaa on lühikese Legias veedetud aja jooksul tõepoolest poolakatele niivõrd uskumatu mulje jätnud või tuleb põhjust otsida siiski Poola meediast, mis kõik eestlase väidetavat isekust puudutavad kuulujutud suureks puhub?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles