Statistiline analüüs: Brasiilia alistab jalgpalli MM-finaalis Argentina

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goldman Sachsi ennustuse kohaselt saab Neymar (paremal) MM-finaali järel lohutada FC Barcelona tiimikaaslast Lionel Messit.
Goldman Sachsi ennustuse kohaselt saab Neymar (paremal) MM-finaali järel lohutada FC Barcelona tiimikaaslast Lionel Messit. Foto: SCANPIX

USA investeerimispank Goldman Sachs ennustab oma raportis, et tänavu kroonitakse jalgpallis maailmameistriks Brasiilia koondis, kes alistab 13. juuli finaalis Argentina.

Goldmani ennustuse kohaselt on Brasiilia võidu tõenäosus 48,5 protsenti. Argentina lootused edule on 14,1 ja Saksamaa omad 11,4 protsenti, kirjutab Eurosport.

Ennustused põhinevad statistilisel mudelil, mis analüüsis umbes 14 000 rahvuskoondise mängu alates 1960. aastast. «Loomulikult ei ole see mingi üllatus, et esikohta pakutakse MMi ajaloo kõige edukamale riigile, kuid Brasiilia ülekaal ennustuses on siiski märkimisväärne,» teatati Goldmani raportis.

Ennustuse kohaselt alistab Brasiilia finaalis Argentina tulemusega 3:1. Play-off’is alistab Brasiilia selle ennustuse kohaselt esmalt Hollandi, siis Uruguay ja poolfinaalis Saksamaa. Argentina jõud peaks vastavalt üle käima Ecuadorist, Portugalist ja poolfinaalis Hispaaniast.

Goldman ennustas Brasiiliale MM-tiitlit ka 2010. aasta MMil, kuid mäletatavasti jäid brasiillased toona pidama veerandfinaali. Toonase ennustuse kohaselt oli Brasiilia edu lootus 26,6 protsenti. 15,7 protsendiga oli tookord teisel kohal Hispaania, kes krooniti lõpuks ka maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles