Video: Richard Pulst näitab kuidas sprindis startida

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Pulst.
Richard Pulst. Foto: Liis Treimann

Eesti Koolispordi Liit avaldab interaktiivse õppeprogrammi kümnenda videoklippi. Seekord näitab Eesti ühe kiireima jalapaari omanik Richard Pulst kuidas sprintjooksus startida. Juhendajaks on teenekas kergejõustiku treener Valter Espe.

«Kiirjooks algab madalstardist. Selleks, et jõuda madalstardini, õpetame esmalt püstistarti,» ütleb Espe. «Nii madal- kui püstistardi puhul on üks jalg ees ja teine taga, siis tuleb kõigepealt selgeks teha kumb jalg asetada ette,» lisab ta.

Eesti Koolispordi Liidu presidendi Lauri Luige sõnul on antud programmi eesmärk aidata koolinoorel ja ka õpetajal end paremini kehalise kasvatuse tunniks ette valmistada. «Kui teoorias asi selge, saab niigi nappi tundi senisest tulemuslikumalt kasutada. Eesti Koolispordi Liidu eesmärk on aidata kaasa koolinoorte tervislike ja sportlike eluviiside arendamisele,» sõnas Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles