Piltuudis: Katari jalgpalli MMil ootab karm riietumisreeglistik

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataris alustati kampaaniat, kus õpetatakse välismaalasi MMiks end õigesti riidesse panema.
Kataris alustati kampaaniat, kus õpetatakse välismaalasi MMiks end õigesti riidesse panema. Foto: Reflect Respect/Twitter

2022. aastal võõrustab jalgpalli MM-finaalturniiri Katar, kus lisaks meeletule palavusele peavad külalised harjuma kohaliku riietumisstiiliga. Kuna Kataris on valitsevaks usuks islam, siis soovivad võõrustajad, et külalised ei kannaks paljastavaid riideid.

Katar ongi alustanud nüüd Twitteris ja Instagramis kampaaniat «Reflect your respect». Vastavalt soovitusele ei ole naistele lubatud lühikesed kleidid ja seelikud ning varrukateta pluusid. Samas ei tohi ka mehed kanda põlvi paljastavaid pükse ning rindkeret paljastavaid pluuse.

«Kui sa külastad Katari, siis sa oled üks meie seast. Palun aita meil säilitada meie kultuuri ja väärtusi, palun riietu avalikes kohtades tagasihoidlikult,» teatatakse kampaanias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles