Ronaldo loodab, et MMil ületatakse tema võimas rekord

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miroslav Klose on seni MM-finaalturniiridel löönud 14 väravat. Brasiilia MM on tema jaoks neljas ja seal loodab ta oma väravaarvet kasvatada.
Miroslav Klose on seni MM-finaalturniiridel löönud 14 väravat. Brasiilia MM on tema jaoks neljas ja seal loodab ta oma väravaarvet kasvatada. Foto: SCANPIX

Jalgpalli maailmameistrivõistluste läbi aegade suurimaks väravakütiks on 15 tabamusega Brasiilia koondise legend Ronaldo. 1998. aastal lõi Ronaldo neli, 2002. aastal kaheksa ja 2006. aastal kolm väravat. 12. juunil Brasiilias algaval MMil on selle rekordi lähimaks ohustajaks Saksamaa koondislane Miroslav Klose.

Klose on seni kolm MM-finaalturniiriga saanud kirja 14 tabamust ning seega on tal vaja lüüa kaks väravat, et Ronaldo rekord üle lüüa. Ronaldo usubki, et 35-aastane Klose on selleks võimeline.

«Ma olen selle rekordi üle väga uhke, kuid rekordid ongi ületamiseks,» sõnas Ronaldo Daily Mailile. «Loomulikult oleks tore olla veel mõnda aega rekordi omanik, kuid samas hoian pöialt, et keegi selle ületaks. See oleks jalgpallile hea.»

MMidel on 14 väravat kirja saanud ka Saksamaa koondise legendaarne ründaja Gerd Müller, 13 tabamust on kirja saanud Prantsusmaad esindanud Just Fontaine ja 12 tabamusega on viies läbi aegade parimaks mängumeheks peetav Pele.

Tegevmängijatest järgnevad MM-väravate arvult Klosele kaheksa tabamusega hispaanlane David Villa ning kuue väravaga Diego Forlan. Viis väravat on kirja saanud Thomas Müller, Lukas Podolski, Wesley Sneijder ja Landon Donovan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles