Gert Jõeäär: sel aastal on Touri võitmine raskem

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Jõeäär.
Gert Jõeäär. Foto: Kaimo Puniste

Eelmisel aastal jalgratturite mitmepäevasõidul Tour of Estonia üldvõidu noppinud Cofidise rattur Gert Jõeäär sõnas täna toimunud velotuuri pressikonverentsil, et kuna sel aastal jääb tema trump ehk eraldistart välja, on üldvõidu saamine keerulisem.

«Väga vabalt võib tulla kaks grupifinišit ja otsustavaks saavad vahefinišites kogutud preemiasekundid,» rääkis Eesti rahvusmeeskonda esindav Jõeäär. «Vorm pole ehk nii hea kui eelmisel aastal, aga samas ei või iial teada. Meil on väga kõva meeskond koos ja see võit võib siiski ära tulla.»

Tour of Estonia koosneb sel aastal kolme päeva asemel kahest päevast ning kavas on kaks etappi. Reedel sõidetakse 192 km Tallinnast Tartusse ja laupäeval toimub 150 km pikkune Tartu GP. Võrreldes eelmise aastaga on puudu eraldistardi sõit Tallinna Vanalinnas ja Viimsi etapp.

«Rattamaailmas on ajad rasked, mitte ainult Eestis, vaid ka mujal. Eestlaste jaoks on üldvõidu saamine nüüd isegi raskem, sest ainult grupisõitudega kaasneb teatav loterii,» rääkis võistluse direktor Indrek Kelk. «Meie velotuuri logo on tuletatud Aavo Pikkuusi allkirjast, kes oli väga visa. Nii ei saa ka meie alla anda ning järgmisel aastal tahaksime olla taas tagasi Tallinna Vanalinnas.»

Selle aasta Tour of Estonial on kokku 12 meeskonda. Neist kaks tugevat UCI pro-kontinentaalmeeskonda, kuus UCI kontinentaalmeeskonda ja neli rahvusmeeskonda. Rusvelo pro-tiimi sõitja Leonid Krasnov rääkis, et kolme päeva asendamine kahe võistluspäevaga on palju muutnud. «Sõit on teistsugune kui eelmisel aastal. Taktika ja kogu ülesehitus saavad olema teised,» rääkis eelmisel aastal sprindi arvestuses parimaks kroonitud Krasnov. «Kuid kindlasti läheme terve tiimiga võidu peale välja.»

Eesti tiimis löövad kaasa ka mitmed lootustandvad noored. Nende hulgas 20-aastane Martin Laas, kes sihib enda sõnul nii etapivõitu kui ka üldarvestuses parima noore ratturi särki. «Tähtsaim, et võit jääks koondisele. Kui võimalik, prooviks noore särki saada ja etappi võita. Samas on profiil sobiv, mistõttu pole see kindlasti võimatu,» rääkis Laas.

Tour of Estonia jõuab sel aastal otseülekandes kõikide huvilisteni. Ülekanne on nähtav alates homme kella 10.50-st Postimehe veebis. Tour of Estonia esimese etapi start antakse homme kell 11.00 Ülemiste hotelli eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles