Magnus Pehrsson: kindlasti pole meie mäng veel valmis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus pärast penaltiseerias Lätile kaotatud Balti turniiri poolfinaali, et tulemus oli mõistagi pettumus, kuid samas sai ta meeskonna tugevustest ja nõrkustest palju selgema pildi nii nagu lootiski.

«Eesmärk oli täna keskenduda kompaktsele kaitsetööle ja suutsimegi taga nulli hoida, see on positiivne. Meil on, millele edasist mängu ehitada,» lausus Pehrsson. Negatiivsema poole peale kandis rootslane aga hambutu ründemängu, millele tal oli samas mitu selgitust tuua.

«Rünnakul olime esimesel poolajal algul hädas, siis aga hakkasime leidma söötudega Henri Anieri, kes oli Läti keskkaitsjatest tugevam,» sõnas Pehrsson. «Samas jäi ta teisel poolajal liiga üksi ja rünnaku ehitamine muutus problemaatiliseks. Õppisime, et me ei tohi olla passiivsed. Kindlasti pole meie ründemäng veel valmis,» lausus ta.

Keskväljamaestro Konstantin Vassiljevi panus jäi Läti vastu tavapärasest kesisemaks, ehkki ta andis sellegipoolest ühe suurepärase söödu Gert Kamsile ja realiseeris kindlalt ka Eesti esimese penalti. «Teise poolaja Vassiljev oli parem, aga üldjoontes oli probleemiks see, et ta mängis liiga kaugel Anierist, kes jäi seetõttu ründesse üksi. Mõnel mehel on olnud pikk hooaeg ja nad on väsinud, mõni mängib igapäevaselt koduliigas, kus tempo on teine. Olen kindel, et septembrikuistes valikmängudes tegutseme juba märksa intensiivsemalt,» lausus Pehrsson.

Homme on Balti turniiril puhkepäev, laupäeval kohtub Eesti kell 14 Ventspilsis algavas kolmanda koha mängus Soomega. «Kuna mängud on nii väikese vahega, siis võin öelda, et mitte keegi täna algkoosseisu kuulunud meestest ei alusta ülehomme. Eeldan, et samasugune plaanon ka Soomel,» lausus Pehrsson.

Kui lähtuda viimasest lubadusest, tähendab see, et väravas saab Soome vastu oma võimaluse Mihkel Aksalu või Pavel Londak, keskkaitses mängivad Artjom Artjunin ja Alo Bärengrub ning äärekaitses Gert Kams ja Ken Kallaste. Keskväljal alustavad Martin Vunk ja Eino Puri, äärtel-ründes aga Siim Luts, Ats Purje, Albert Prosa ja Sander Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles