Killing finaalipääsust: kõik oli meestel kontrolli all

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaat lõpetas EMi vahesõidu teisena ning pääses finaali
Eesti neljapaat lõpetas EMi vahesõidu teisena ning pääses finaali Foto: Fred Killing

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo jõudsid Belgradis toimuval sõudmise EMil finaali. Paatkonna treeneri Matti Killingu sõnul oli tänane vahesõidu esitus eilsest eelsõidust parem, kuid kindlasti saab veel paremini.

«Tänane sõit oli eilsest tiba parem, siiski tuli ka täna praaki ette. Eks mõnel paatkonna nooremal liikmel oli natuke pabinat rohkem sees ja see andis veidike tunda. Sõidud finaalkoha eest on alati veidike närvilised,» sõnas Killing. «Kõigest sellest tulid ka mõned ebatäpsused. Põhiline ülesanne sai aga täidetud ja koht finaalis on olemas.»

Eesti paatkond saavutas tänases vahesõidus ajaga 5.46,38 teise koha ning napilt jäädi alla võidu võitnud brittidele (5.45,72). Samas jõudsid eestlastele lõpuks üsna lähedale ka leedulased, kelle ajaks märgiti 5.46,81. «500 m enne lõppu oli vahe päris turvaline, kuid Leedu tegi tugeva lõpu. Mehed ütlesid, et kõik oli siiski nende poolt kontrolli all. Mingi moment oli brittidega ees päris hea sõita. Kokkuvõttes oli aeg selline, mis lubab ka finaali korralikult sõitma minna,» lisas Killing.

Kui teisest vahesõidust said finaali Eesti ja Suurbritannia, siis esimesest vahesõidust pääsesid homsesse finaali Venemaa (5.47,71) ja Poola (5.49,50). Otse eelsõitudest olid endale koha A-finaali taganud juba Saksamaa ja Ukraina.

«Saksamaa ning ka Ukraina on sellised meeskonnad, kes on näidanud end heast küljest ja võiksid olla erilise tähelepanu all,» sõnas Killing eelsõitudest otse finaali jõudnud meeskondade kohta.

Finaal on homme Belgradis kavas kell 13.48.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles