Tartu rattaralli täitis linnatänavad taas tuhandete lastega

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rattaralli lastesõit
Tartu rattaralli lastesõit Foto: Tarmo Haud

Täna toimusid 33. Tartu rattaralli lasteüritused, mis tõid Tartu kesklinna ühtekokku 3613 last. See on veidi enam, kui eelmisel aastal ning tõus osalejate arvus tuli eelkõige koolilaste arvelt.

Kooliealistele mõeldud Minirallil osales 1515 last, mis on 200 last enam kui möödunud aastal. Alla 7-aastaseid lapsi oli siiski taas kõige enam: 2098.

«Arvestades ligi 4000 lapse osalemist paar nädalat tagasi toimunud Tartu Jooksumaratoni lasteüritustel, olime ka nüüd valmis vastu võtma nii palju lapsi. Kuigi seda ei juhtunud, on meil hea meel ning uhke tunne, et eelmise aasta osalejate arva kasvas,» sõnas Indrek Kelk. Tartu rattaralli võistluse direktor ja Klubi Tartu Maratoni juhatuse esimees.

«Võimalik, et viimaste päevade jahedam ning pilves ilm veidikene hirmutasid lapsi ja lapsevanemaid. Samas on osalejate arv ikkagi väga märkimisväärne. Rattaspordi tulevik Eestis tundub olevat helge!»

Argo Meresaar, Bigbank Tartu võrkpallur oli esmakordselt oma 4-aastase poja, Mattiasega tulnud laste rattarallile. Meresaare sõnul on see hea üritus rahvaspordi tutvustamiseks lastele. «See on Tartu jaoks legendaarne üritus, nüüd näeme seda ise ka ja patt oleks olnud tulemata jätta,» sõnas Meresaar.

Kohal olid lapsed eri vanuses: alates 3-aastastest kuni 16-aastasteni. Tillusõit oli 500 meetri ning 1,1 km pikkuste radadega, Minimaraton 5,2 ning 10,5 km pikkuste radadega. Start anti Tartu kesklinnas Turu tänaval ning seal kulgesid ka lühemad rajad, pikemad distantsid ulatusid Supilinna ja Karlovasse. 

Juba homme, 1. juunil toimub Lõuna-Eesti rattapidu - 33. Tartu rattaralli 70 km ja 133 km pikkuste distantsidega. Starti oodatakse 4000 ratturit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles