Pealtvaataja korraldas skandaali, Quintana kindlustas üldvõidu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nairo Quintana
Nairo Quintana Foto: SCANPIX

Itaalia velotuuri eelviimase etapi võitis austraallane Michael Rogers (Saxo-Tinkoff), kuid tuuri üldvõidu kindlustas Kolumbia talent Nairo Quintana (Movistar).

Rogers sõitis koos Manuel Bongiornoga (Bardani) grupil eest ära ning just nende kahe vahel oli oodata põnevat lõpuheitlust. Duell jäi aga ära, sest üks fänn otsustas Bongiornot aidata ja lükkas teda selga, kuid selle peale kaotas itaallane tasakaalu ja pidi jala maha panema. Sel hetkel pääses aga Rogers otsustavalt eest ära ja võttis etapivõidu (video intsidendist on artikli lõpus).

24-aastane Quintana lõpetas Rogersist küll mitu minutit hiljem, kuid edestas oma suurimat rivaali Rigoberto Uranit (Omega Pharma-Quickstep). Quintana edu kaasmaalase ees on üle kolme minuti.

Homme on kavas viimane sileda maa etapp, kus suuri vahesid enam tagasi sõita pole võimalik. Vaid suur ebaõnn võib väärata Quintana trimfi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles