Video: otsustava mänguga finaali pääsenud Kings tegi ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Los Angeles Kingsi meeskond.
Los Angeles Kingsi meeskond. Foto: SCANPIX

Jäähokiliiga NHL teine finalist on Los Angeles Kings, kes alistas otsustavas seitsmendas mängus lisaajal 5:4 Chicago Blackhawksi. Stanley Cupi finaalis on nende vastaseks New York Rangers.

Kolm korda kaotusseisust välja tulnud Kings on läbi aegade esimene meeskond, kes pidi finaali jõudmiseks pidama kolmes esimeses ringis koguni 21 mängu. Samuti on Kings esimene meeskond, kes on kolm korda järjest võitnud otsutava seitsmenda mängu võõrsil. Los Angelese klubi uusimaks kangelaseks kerkis Alec Martinez, kes viskas Blackhawksi võrku võiduvärava, kui esimest lisaaega oli mängitud 5.47.

Mäng algas tuliselt, kui kodumeeskond läks juba kaheksa ja poole minutiga Brandon Saadi ja Jonathan Toewsi väravatest 2:0 juhtima. Jeff Carter ja Justin Williams viigistasid, kuid 12 sekundit pärast Williamsi väravat viis Patrick Sharp uuesti Chicago juhtima.

Teisel kolmandikajal Tyler Toffoli viigistas, ent poolteist minutit enne vaheajasireeni viis Sharp arvulisest ülekaalust veel korra Blackhawksi ette. Kolmanda kolmandikaja keskel viigistas Marian Gaborik kolmandat korda seisu ning mäng läks lisaajale, kus Martinez lõpetas Chicago lootuse tiitlit kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles