Veel üks endine vormel-1 sõitja liitus elektrivormelite sarjaga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franck Montagny.
Franck Montagny. Foto: SCANPIX

Septembris esimest hooaega alustava elektrivormelite sarjaga Formula E liitus järjekordne endine vormel-1 sõitja, kui Andretti Autosport teatas prantslase Franck Montagny palkamisest.

36-aastane Montagny oli mitu aastat vormel-1 tiimides testisõitja ning sai 2006. aastal Super Aguri roolis võimaluse ka põhisõitjana võistelda. Praeguse seisuga osaleb sarjas kümme võistkonda ning seitsmest väljakuulutatud sõitjast on koguni viis vormel-1 sarja kogemusega.

Peale Montagny on kuninglikus sarjas saanud kätt proovida nii Lucas di Grassi, Karun Chandhok, Bruno Senna kui ka Jaime Alguersuari. Lisaks neile on kinnitatud ka Sam Birdi ja Daniel Abti osalemine. Pekingis algav Formula E avahooaeg kestab 2015. aasta juunini, etapid peetakse tänavaradadel. Kavas on kihutada näiteks Pekingis, Buenos Aireses, Miamis, Los Angeleses, Berliinis ja Monta Carlo kuulsal tänavaringrajal. Hooaja lõpetab Londoni tänavatel peetav etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles