Schumacheri poeg näitab isaga võrreldavat kiirust ja sõidustiili

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mick Junior.
Mick Junior. Foto: Tony Kart

Seitsmekordse vormel-1 sarja maailmameistri Michael Schumacheri poeg Mick näitab FIA Euroopa KF-Juniori sarjas võisteldes oma kuulsa isaga samasugust sõidustiili.

Nädalavahetusel Hispaanias Zueras peetud teisel etapil 15-aastasel Mickil lõpptulemusena kõige paremini ei läinud, kuid noormees näitas head kiirust, hoides enne kokkupõrget ja katkestamist finaalsõidus vahepeal koguni esikohta. Mick ei kasuta võisteldes liigsest tähelepanust hoidumiseks oma õiget perekonnanime, vaid sõidab Mick Juniori nime all. Varem on ta olnud võistlusprotokollides kirjas ka kui Mick Betsch, kasutades ema Corinna neiupõlvenime.

Kahe etapi järel on avaetapi viiendana lõpetanud Mick Junior siiski sarja kokkuvõttes kõrgel üheksandal kohal. Pealtnägijate sõnul meenutab tema sõidustiil vägagi kuulsa isa oma. «Ta on selline sõitja, kes ei anna mitte kunagi järele. Kui on möödumiskoht, üritab ta ka kõige peenemast pilust ennast läbi pressida,» kirjeldas võistlusi jälginud Soome kardisõitja Jussi Kohtala väljaandele Ilta-Sanomat.

KFJi sarja osaleb lisaks Mick Juniorile veel üks kuulsa vormelisõitja järeltulija, Jean Alesi poeg Giuliano pole aga suutnud seni millegi erilisega silma paista. KFJi sari on mõeldud 13-15-aastastele kardisõitjatele, kokku peetakse neli etappi ning igal etapil jagatakse eraldi punkte kümnele paremale nelja eelsõidu eest, lisaks toovad punkte eelfinaal ja finaalsõit. Samast sarjast on tuule tiibadesse saanud nii mõnigi nimekas autosportlane, teiste seas näiteks vormel-1 sarja maailmameister Kimi Räikkönen. Mick Junior sõidab seejuures Tony Karti meeskonnas, kelle värvides kihutas Marko Asmer 2001. aastal välja MM-sarja seitsmenda koha.

Eelmise aasta lõpus suusamäel õnnetult kukkunud ja raske peavigastuse saanud Michael Schumacher lebab endiselt Grenoble'i haiglas, kus teda hoitakse kunstlikus koomas. Viimastel kuudel ei ole sakslase paranemise kohta uudiseid tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles