Vennad Pihod lahkuvad Norramaale

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kail ja Han-Hendrik Piho.
Kail ja Han-Hendrik Piho. Foto: Mihkel Maripuu

Täna lahkuvad kahevõistlejad, vennad Kail ja Han-Hendrik Piho Eestimaalt, et alustada elamist ja treenimist Trondheimi suusakeskuses Norra treenerite käe all.

«Kui kõik sujub, tahaks Trondheimis harjutada kogu olümpiatsükli ehk neli aastat. Paraku on raha kõigest pooleks aastaks. Loodame siiski, et meisse usutakse ning me leiame toetajaid juurde,» sõnas Kail.

Pihod loodavad Norras kõvasti areneda ja maailma tipule lähemale nihkuda. «Arvame, et Eesti treenerid pole piisavalt pädevad,» tõdesid vennad. «Norrasse tuleb uusim teave kõikjalt kokku, seal suudetakse häid suusatajaid hästi hüppama panna. Trondheimis on tasemel harjutuspaigad ja trennikaaslased, kellega saame end pidevalt võrrelda.»

Eesti suusalidus kahevõistluse ja hüpete alajuht Roomet Pikkor lahkus töölt, tema asemele tuli Priit Talv. Eesti kahevõistluskoondise peatreenerina jätkab Tambet Pikkor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles