Eestlased said Euroopa karikaetapil kaks finaalikohta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Talvar.
Aavo Talvar. Foto: Erakogu

Itaalias Laghi kardirajal sõideti kardispordi Euroopa karikavõistluste etapp. Stardis oli kaks eestlast ning mõlemad pääsesid sõitma finaalsõitudesse.

Rotax Senior klassis kvalifikatsioonis näitas 62 võistleja konkurentsis 21. aega Aavo Talvar (Talvar Racing). Eelsõitudes korra ka poodiumile jõudnud Talvar platseerus enne kohasõite 12. positsioonil. Eelfinaalis 6. realt alustanud Talvari jaoks sõit ebaõnnestus, sest ta oli sunnitud katkestama 5 ringi enne võistluse lõppu.

Finaalis oli Talvar seega sunnitud alustama eelviimaselt ehk 31. stardiplatsilt, kuid võistluse käigus suutis tõusta 11. kohale ning hoida seda võistluse lõpuni. 19-ringilises finaalis kõvasti tööd rüganud Talvar näitas neljandat ringiaega, jäädes alla vaid võitjale Harry Webbile Suurbritanniast ja veel kahele võistlejale, kes eestlase selja taga lõpetasid.

Rotax Junior klassis oli stardis Jüri Vips (Starberry Racing), kes eelsõitudes esikolmikusse ei pääsenud ja parimaks jäi neljas koht. Eelfinaalis alustas Vips 11. realt, kuid katkestas selle juba 5. ringil. Finaali 31. stardiruudult alustanud Vips suutis positsiooni kümne võrra parandada ning oli finišis 21. kohal.

Kolmas Euroopa karikavõistluste etapp sõidetakse 14.-20. juulil Hispaanias Zuera kardirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles