Jaapani Sumoliit jagas karme karistusi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotomitsuki
Kotomitsuki Foto: SCANPIX

Pea kaks tundi kestnud Jaapani Sumoliidu /Nihon Sumo Kyokai/erakorralisel direktorite nõukogu istungil võeti vastu otsus visata sumoliidust välja 42-aastane oyakata Otake ja 34-aastane ozeki Kotomitsuki. Mõlemad mehed tegid põrandaalusel pesapalli totalisaatoril suuri panuseid.

Karm karistus ootab ees ka 36 aastast oyakata Tokitsukazet (eks-maegashira Tokitsuumi), kes ahvatles oma õpilast Toyonoshimat «pesapalli mängus» kaasa lööma.

Vastavalt hasartmänguskandaali uurinud spetsiaalse komisjoni soovitustele on plaanis kõrvaldada 11.juulil Nagoyas algavalt suurturniirilt kuus Makuuchi divisjoni maadlejat: eks-ozeki Miyabiyama, eks-sekivake Toyonoshima , eks-sekiwake Goeido, maegashira Toyohibiki, maegasira Okinoum ja maegashira Wakakoyu ning viis juryo divisjoni maadlejat: eks-komusubi Futeno, Chiyohakuho, Kasuganishiki, Kiyoseumi ja Daido.

Diskvalifitseeritud on ka makushita divisjonis maadlev yokozuna Hakuho adjutant (tsukebito) Kobo ning Onomatsu talli juuksur (tokoyama) Tokoike.

Eks-sekiwake Kotoshogiku, eks-komusubi Kakizoe ja maegashira Yoshikaze saavad ilmselt karmi hoatuse ning pääsevad Nagoyas dohyo’le.

Kõik karistused kinnitatakse ja kuulutatakse ametlikult välja 4.juulil toimuval järgmisel mittekorralisel direktorite nõukogu koosolekul. Nagoya-basho ametlik reitingutabel (banzuke) avaldatakse 5.juulil.

Ühegi leegionäri seotust hasartmänguskandaaliga pole tuvastatud. Tegemist on puhtalt jaapanlaste oma siseasjaga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles