Driftivõistlus leiab esmakordselt aset Eesti kagunurgas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drift
Drift Foto: Eesti Drifti Liit

Sel nädalavahetusel sätivad kõik driftifännid oma autoninad Võrumaale Misso valda, sest just seal toimub järjekordne drifti meistrivõistluste etapp.

Võistlus peetakse Riia-Pihkva maantee ääres Misso vallas Lütas ERAA territooriumil, kuhu märgitakse maha Eesti drifti meistrivõistluste kolmanda etapi rada ning pealtvaatajad saavad rajal toimuvat jälgida ka tribüünilt. «Rada on uus kõikidele sõitjatele, seega tõotab tulla põnev võistlus. Rada on sujuv ning üsna kiire. Pro-võistlejate kiirused küündivad tõenäoliselt 130 kilomeetrini tunnis,» rääkis võistluste peakorraldaja Marko Opmann. «Kuna Võrumaal ei ole varem ühtegi driftivõistlust toimunud, siis on see hea võimalus kõikidel Lõuna-Eesti elanikel seda vaatama tulla, sest see tuuakse neile nii öelda koju kätte,» lisas Opmann. Lisaks on oodata välisvõistlejaid Lätist ja Soomest.

Lõuna-Eesti driftikuningas on Võrumaalt pärit Henri Puhmas, kes on praegu pärast kaht etappi hoidmas pro-klassi liidrikohta. Koduraja eelist tal siiski ei ole, sest sel maa-alal tavapäraselt driftimist ei toimu. Pro-klassi teist kohta hoiab praegu Harold Valdma ning kolmandal kohal asub mullune meister Taavi Toomara. Punktivahed Puhmase, Valdma ja Toomara vahel on niivõrd väikesed, et kindlalt ei saa keegi neist veel tunda.

Eesti kõige osalejaterohkema, pro-street klassi jaoks on Võrumaal toimuv etapp järjekorras teine. Juba Saku Suurhalli juures peetud avaetapil osales pro-street klassis 20 võistlejat ning teada on, et garaažides on autosid lõppjärgus veelgi, mis peagi rajale jõuavad. Pärast avavõistlust hoiab liidrikohta Eesti noorim osaleja, 15-aastane Kevin Pesur. Temale jääb napilt punktidega maha Randar Kajo ning kolmandal positsioonil on Ott Kokk.

Sellest hooajast alates on drifti meistrivõistlustel kolm võistlusklassi: pro, pro-street ja street. Ehk pro- ja street- klasside vahele lisandus vahepealne, pro-street klass. Kuna paljud seni street-klassis võistelnud sõitjad kolisid ümber pro- ja pro-street-klassis, siis street-klass on uutele võistlejatele täiesti avatud ning konkurents on kordades väiksem, kui varasematel aastatel. Esimesel etapil osales kuus võistlejat. «Street- ehk tänavaklassis on kõige parem driftimist alustada, sest auto ümberehitused ei ole lubatud ning rajale pääseb täiesti tavalise tagaveolise autoga. Tulge ja pange end proovile,» kommenteeris Opmann street-klassi väikest osalejate arvu.

Võistluste pauside ajal esineb tantsustuudio Junksel. Pealtvaatajale pilet 7 eurot, pilet kehtib mõlemal päeval käepaela alusel. Alla 12-aastane pealtvaataja saab tasuta sisse. Lisaks on võimalus kasutada tribüüni, mille lisapilet maksab 2 eurot.

Ajakava:

Reede, 6. juuni
16.00 avatakse väravad pealtvaatajaile
kuni 16.30 pro-street klassi treening
16.40 – 17.40 pro-klassi treening
17.50 – 18.10 pro ja pro-street sõitjate koosolek
18.20 – 20.00 pro-street klassi kvalifikatsioonid
20.20 – 21.30 pro-klassi kvalifikatsioonid


Laupäev, 7. juuni
11.00 avatakse väravad pealtvaatajatele
11.00 – 11.30 street-klassi treening
11.30 – 12.00 paus/lõuna
12.00 – 12.40 pro-klassi treening
13.00 – 13.45 street-klassi top 8
14.00 – 15.30 pro-street-klassi top 16
15.45 – 17.20 pro-klassi top 16
17.30 autasustamine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles