Tamme staadioni rikutud muru kaitseks kogutakse allkirju

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme staadioni jalgpalliväljaku kahjustunud muru.
Tamme staadioni jalgpalliväljaku kahjustunud muru. Foto: Margus Ansu

Veebilehel Petitsioon.ee on hakatud koguma allkirja Tartu Tamme staadioni muru kaitseks, mis sai teist aastat järjest vihmase ilmaga peetud võimlemispeo tagajärjel oluliselt kannatada. 

«Tartus peeti vihmase ilma järel maha järjekordne Võimlemispidu ning teist aastat järjest rikkus see totaalselt ära Tartu linna ainukese kvaliteetse jalgpallistaadioni ehk Tamme staadioni murukatte,» seisab avalduses. «Möödunud suvel toimus nimetatud Võimlemispidu samuti Tamme staadionil ning pärast seda üritust oli väljak aga nii hullus seisus, et väljakul olevaid mudamülkaid kutsuti koguni pommiaukudeks.

Eriti kurvaks teeb antud olukorra asjaolu, et ligemale kuu aja pärast mängitakse Tamme staadionil Euroopa liiga mängu, sest esimest korda üldse jõudis Tartu klubi eurosarja. Karikafinaali pääsuga lunastas pääsu Euroopasse Esiliiga B tasandil mängiv Tartu Santos. Täna on aga keeruline öelda, kas sellisel murul lubatakse seda mängu üldse läbi viia.

Küsimus on, et kes vastutab antud olukorras ja miks ei tehtud eelmisest aastast põhjapanevaid järeldusi kui muruvaip totaalselt rikuti? Tundub, et linnas on aga kahjuks piisavalt selliseid võtmetegelasi, kes ei tea mis tähendab spordi(muru)väljaku heakord ja kvaliteet konkreetse spordiala (siinkohal jalgpall) edendamiseks ja selle soodustamiseks. Selleks, et sellist jama ja uskumatut pulli ei tekiks järgnevatel aastatel kogume allkirju näitamaks, et on inimesi kellele läheb korda Tamme staadioni (ainukene korralik murukattega jalgpalliväljak Tartu linnas) muru jalgpalli mängimiseks!»

Postimehega vestelnud SA Tartu Sport juhatuse liige Eve Lill selgitab probleemi põhjuseid ning lubab lahendusi. «Tamme staadion pole otseselt jalgpallistaadion, pole seda kunagi olnud. Kuna tegemist on multifunktsionaalse staadioniga, ei ole varianti, et saaksime sellistele üritustele öelda ei,» lausus ta tantsupeo kohta. «Kuid 12. juunil vahetame korraliste hooldustööde raames välja kolm porist siilu, kuhu pannakse uus siirdemuru,» sõnas Lill.

Loe pikemalt homsest Postimehest, mida arvavad juhtunust Tartu jalgpalliklubide Tammeka ja Santose esindajad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles