Saksamaa koondis sooritas lõpueksami edukalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Uruguay koondis on võitnud kaks        korda MM-tiitli, oli viimane triumf nõnda ammu, et nende tänavune edu on üllatus.
Kuigi Uruguay koondis on võitnud kaks korda MM-tiitli, oli viimane triumf nõnda ammu, et nende tänavune edu on üllatus. Foto: Reuters/ScanPix

Nädal tagasi olid Saksamaa päevalehtede spordiveerud täis teravat kriitikat rahvusmeekonna aadressil. Küsimus, kas Saksa jalgpallikoondist ootab ees viimase 50 aasta häbistavaim MM-turniir, püsis varmalt õhus.
Eilseks oli aga viimnegi kriitikanool meediast haihtunud ning kogu Saksamaa juubeldab pärast kaheksandikfinaali 4:1 võitu Inglismaa üle.


Esiküljed täitusid taas kiidulauluga ning pealkirjad stiilis «Poisid, me armastame teid!», «Mehed suvemuinasjutust» või «See oli mängude mäng!» võtsid uuesti võimust.

Kahe suure jalgpalliriigi heitlus kujunes sakslastele triumfiks, millele elasid kaasa miljonid inimesed. Pühapäeva õhtul oli 82 protsenti telekavaatajatest jalgpallilainel ning suuremate linnade tänavad täitusid häälekate pöidlahoidjatega. Berliini kesklinnas elas ametlikus 1,3 km pikkuses fännitsoonis Saksamaa koondisele kaasa lausa 350 000 inimest.

Meeskonna noored tähed pugesid suurepärase võiduga sakslaste hinge ja juba loodetakse, et vaevu nädala eest peapesu saanud peatreener Joa­chim Löw jätkab ametis ka pärast MMi.

Päevaleht Frankfurter Allgemeine nimetas kohtumist inglaste vastu Löwi meeskonna küpsuse testiks, mille tõusvate talentide tiim vapustavalt sooritas. «Peatreener Löwi üksteist mängijat läbisid tõepoolest lõpueksami ning seda hindega summa cum laude. Sellise mängutasemega potentsiaali nagu praeguses meeskonnas pole Saksamaa jalgpalliliit juba aastaid näidata suutnud,» seisis kirjatükis.

Tähelepanu keskpunkti tõusis ka Inglismaa vastu kaks väravat löönud Thomas Müller. Kõigest 20-aastane pallivõlur tõestas taas kord kogu maailmale, et Saksamaa kõrgliigas koolitatakse maailmatasemel mängumehi.

«Tihtilugu on meie enda rahvusmeeskond kummaliselt võõras – neid tahetakse armastada, kuid ei suudeta. Nad jõuavad tihti poolfinaalidesse ja finaali, kuid harva fännide südametesse. Peatreener Löwi meeskonnaga on aga teised lood. Löw toetab oma tiimi ning kogu Saksamaa toetab oma meeskonda,» seisis esmaspäeval Die Welti esiküljel. «Meie rahvusmeeskond oskab jalgpalli mängida. Kiirelt, elavalt ja üllatavalt. Nad võivad võita ilma vastast hävitamata. Ja nad võivad ka kaotada – pea püsti, stiilselt ja maitsekalt.»

«Noor mees nagu Lukas Podolski on harvaesinevalt lähedane. Nagu sugulane, keda pole ammu näinud ja kellele leiaks söögilaua taga alati koha,» jätkas Die Welt kiitusega. «Philipp Lahm, Mesut Özil, Thomas Müller – kõik noored mehed, keda justkui isiklikult tunneks. Nende peale ei saa pahane olla, neile soovitakse parimat ja pärast ebaedu kannatatakse koos.»

Kõrgeklassilise etteastega ja võiduka partiiga kasvab mõistagi fännide isu ja lootus. Pääs veerandfinaali andis vaid hoogu juurde enesekindlusele ja meistritiitlist unistamisele.

«Nüüd tüürime oma suure eesmärgi suunas. Igatahes on mul vitriinis üks vaba koht,» teatas Müller muretult Der Spiegelile. «Minu eesmärk on maailmameistriks tulla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles