Räikkönen jõuab pühapäeval märkimisväärse tähiseni

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 võistkonna sõitjast Kimi Räikkönenist saab pühapäevasel Kanada etapil 14. mees, kes startinud kuninglikus sarjas kaasa vähemalt 200 etapil.

Kõikvõimalike rekordite suhtes ükskõiksel Räikkönenil ei olnud seejuures tähise ületamisest aimugi. «Mulle öeldi, et see on mu 200. etapp – küll ikka aeg lendab,» lausus soomlane Ferrari kodulehele. «Sõidan ikka nii nagu alati ja ega need numbrid midagi ei muuda, aga kindlasti vaatan kunagi tulevikus seda saavutust uhke pilguga.»

Kuigi mõne andmebaasi järgi on Kanada GP Räikköneni karjääri 199. etapp, tuleb segadus sellest, et 2001. aastal ei tulnud soomlane kordusstarti, kui võistlus Luciano Burti ränga avarii tõttu nelja ringi järel katkestati. Vormel-1 sarja rekordimees on brasiillane Rubens Barrichello, kes startis aastatel 1993-2011 koguni 326 etapil.

Talle järgnevad Michael Schumacher 308 ja Riccardo Patrese 257 stardiga. Tegevsõitjatest on esikümnes veel Jenson Button, kellel on Kanada GP eel kirjas 255 starti, ja Räikköneni tänavune võistkonnakaaslane Fernando Alonso, kes on vormel-1 sarja etapile startinud 223 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles