Balta, Pahapill ja teised ässad stardivad karikavõistlustel

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeval, 7. juunil toimuvad Rakvere staadionil Eesti karikavõistlused kergejõustikus, kus võidu nimel asuvad starti 13 klubi võistkonnad. Võistlus on ka üheks olulisemaks koondise katsevõistluseks 21.-22. juunil Tallinnas toimuvaks Euroopa võistkondlike meistrivõistluste esiliiga jõuprooviks.

Meeste arvestuses teeb kaasa 12 ning naiste arvestuses 9 klubi. Mullust esikohta läheb kaitsma Audentese Spordiklubi meeskond ja Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi naiskond.

Karikavõistlustel teevad kaasa mitmed nimekad kergejõustiklased – Ksenija Balta (Tallinna SS Kalev) 100m jooksus, Mikk Pahapill (TTÜ Spordiklubi) teivashüppes ja 110m tj, Reena Koll (KJK Visa) teivashüppes, Igor Syunin (TÜ ASK) kolmikhüppes, Grete Udras (Tartu SS Kalev) kõrgushüppes, Raigo Toompuu (TÜ ASK) ja Kristo Galeta (KJS Sakala) kuulitõukes, Rain Kask (EMÜ SK) ja Henrik Kutberg (Audentese SK) kaugushüppes, Kätlin Piirimäe (Koigi KJK) kuulitõukes, Grit Šadeiko (TÜ ASK) 100m tj, kõrgushüppes ja odaviskes, Maris Mägi ja Rasmus Mägi (mõlemad TÜ ASK) osalevad 4x100m teatejooksudes, Tiidrek Nurme, Nikolai Vedehin (mõlemad TÜ ASK) ja Kaur Kivistik (Tartu SS Kalev) 3000m jooksus.

Võistkondliku EMi koondise olulisteks katsevõistlusteks lisaks laupäeval toimuvatele karikavõistlustele on veel 15. juunil toimuvad 50. Gustav Sule mälestusvõistlused ning juba toimunud Heitjate seeriavõistluse II etapp. Koondisesse kinnitatakse kõigil aladel katsevõistlustel parima tulemuse saavutanud sportlased. Aladel, kus esinumber on selgelt teistest tugevam on ala valitsev liider juba koondisesse kinnitatud ilma katsevõistluseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles