Rahvusnaiskond kaotas EM-valikmängus Itaaliale

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste korvpallikoondise treening.
Eesti naiste korvpallikoondise treening. Foto: Liis Treimann

Eesti naiste korvpalli rahvuskoondis alustas 2015. aasta EM-valikmänge võõrsil Itaalia vastu ja vastu tuli võtta 58:66 kaotus. Avapoolaja võitis Itaalia 32:28.

Võitjatele tõi Francesca Dotto 12 punkti. Viive-Kai Rebane oli 14 punktiga Eesti naiskonna resultatiivseim, lisaks sai ta kätte 7 lauapalli. 11 punkti lisasid Laina Mesila-Kaarmann ja Merike Anderson.

Peatreener Jaanus Levkoi jäi naiskonna esitusega üldjoontes rahule. «See kohtumine oli täiesti mängitav ja ka võidetav. Lõpus jätsime kahjuks mitu hästi väljamängitud viset realiseerimata ja see maksis kätte,» sõnas Levkoi. «Määravaks said suurem mängutarkus ja itaallannad tegutsesid otsustavatel hetkedel kindlamalt. Ka meie 20 pallikaotust on sel tasemel liiast.»

Järgmise kohtumise peab Eesti kolmapäeval kell 18:00 kodus Läti vastu. «Nuttu ei ole, naised olid tublid ja tänase pealt on hea edasi minna,» lisas peatreener.

Eesti koondis on valiksarjas ühes alagrupis Itaalia, Läti ja Portugaliga. Kvalifikatsiooniturniirilt pääsevad edasi iga alagrupi võitjad ja lisaks viis paremat teise koha naiskonda. 2015. aasta suvel Ungaris ja Rumeenias peetavale finaalturniirile on juba koha taganud Ungari, Rumeenia, Kreeka, Hispaania, Türgi, Serbia, Valgevene ja Tšehhi.

Ettevalmistuse raames osales Eesti koondis kontrollturniiril Slovakkias, kus lisaks võõrustajatele kohtuti Saksamaa ja Ungari koondistega. Saksamaa vastu saadi 50:57 kaotus, Ungari naiskonnale jäädi alla 60:73 ja Slovakkiale kaotati 56:86. Võiduarvet küll avada ei suudetud, ent peatreener Jaanus Levkoi sõnul saadi ametlikeks mängudeks vajalikud kogemused. Lisaks peeti kontrollmänge tugeva Soome koondisega ja saadi põhjnaabrite üle kaks võitu.

ALAGRUPIMÄNGUD (kodus – võõrsil):
08.06 kell 18.30 Itaalia – Eesti
11.06 kell 18.00 Eesti – Läti
15.06 kell 18.00 Eesti – Portugal
18.06 kell 18.00 Eesti - Itaalia
22.06 kell 20.15 Läti – Eesti
25.06 kell 21.00 Portugal – Eesti
Online statistikat saab jälgida FIBA Europe kodulehelt: www.fibaeurope.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles