Jalgpalli MMi veerandfinaalid on Lõuna-Ameerika pidu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nike

Lõuna-Aafrika Vabariigis toimuva jalgpalli MMi veerandfinaali on jõudnud mitu  Lõuna-Ameerika riigi koondist.

Asjatundjate sõnul võivad Euroopa riikide ja Ghana koondised kaotuse osaliseks saada, mida peetakse lausa katastroofiliseks, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kõigis neljas veerandfinaalis on üks Lõuna-Ameerika riik ning Argentina-Saksamaa, Brasiilia-Hollandi ja Uruguay-Ghana mängudes peetakse ladinaameeriklasi soosikuteks.

Paraguayd nii tugevaks ei peeta, kuid samas läbis ta alagrupi ilma kaotuseta ning lasknud neljas mängus endale vaid ühe värava lüüa.

Siiani on Lõuna-Ameerika riikide meeskondadele MM kulgenud paremini kui kunagi varem. Varem ei ole sellelt mandrilt veerandfinaali üle kolme meeskonna pääsenud, kõige rohkem vaid kaks meeskonda.

Kui kõik Lõuna-Ameerika meeskonnad jõuaksid poolfinaali, siis saaks näha Uruguay-Brasiilia ja Argentina-Paraguay kohtumisi.

Siis oleks võimalik ka Lõuna-Ameerika kahe «suure» Brasiilia ja Argentina kohtumine finaalis. Paljude jaoks oleks see unelmate finaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles