Fotod ja video: mullune võitja tegi Le Mansi treeningul ränga avarii

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loic Duvali ränk avarii.
Loic Duvali ränk avarii. Foto: twitter

Sel nädalalõpul peetava kuulsa Le Mansi pikamaasõidu vabatreeningul toimus ränk avarii, kui Porsche kurvides sõitis suurel kiirusel seina Loic Duval.

Numbrit 1 kandvat Audit roolinud Duval lõigati autost välja ja viidi esmalt raja meditsiinikeskusesse ning seejärel haiglasse. Audi meeskonna teatel on prantslane õnneks teadvusel ja suudab suhelda. Auto purunes aga avariis täielikult.

Duval võistleb tänavu Le Mansil ühes meeskonnas ülikogenud pikamaasõitja Tom Kristenseni ja endise vormel-1 sõitja Lucas di Grassiga ning nende tiimi peeti enne võistlust üheks suurfavoriidiks. Mullu krooniti Duval koos Kristenseni ja Allan McNishiga legendaarse 24 tunni sõidu võitjaks. Kristensen on võitnud Le Mansi rekordilised üheksa korda, seejuures kuuel aastal järjest. Duvalile oli mullu tegu karjääri esimese võiduga. Avarii hetkel oli prantslasel kirjas paremuselt teine ringiaeg Toyotal sõitva Anthony Davidsoni järel.

Arstid kinnitasid, et Duval pääses avariist küll vaid lõikehaavadega õlal ja jalal, kuid laupäeval tal starti tulla ei lubata. Tema koha võtab üle varusõitja Marc Gene, kes võistles kahel hooajal Minardi värvides vormel-1 sarjas ning oli pärast seda Williamsi võistkonna kolmas sõitja, pääsedes nende eest veel kolmel etapil starti. Viimasel seitsmel aastal Le Mansis osalenud Gene tuli Peugeot tiimis 2009. aastal võitjaks, mullu sõitis ta juba Audi värvides samas tiimis di Grassi ja Olivier Jarvisega ning lõpetas kolmandana.

Kuna Duvali auto purunes avariis täielikult, Audi võistkonnal ees kiired tunnid - auto ehitatakse sama monokoki ümber uuesti üles ning selle nimel töötavad mehaanikud kahes vahetuses, vahendab autosport.com.

Gene pidanuks muidu startima pikamaasõidul Jota meeskonna Zytek-Nissanil, kuid nüüd võtab tema asemel Harry Tincknelli ja Simon Dolani kõrval koha sisse Oliver Turvey.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles