Drifti EMV etappi valitsesid Toomara ja Pesur

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Toomara.
Taavi Toomara. Foto: Risto Pakkonen

Nädalavahetusel Luhamaal peetud drifti Eesti meistrivõistluste etapil võidutses pro-klassis Taavi Toomara ja pro-street klassis Kevin Pesur.

Eesti kagunurgas peetud drifti meistrivõistluste etapp oli üllatusterohke ning pinge säilis lõppakordini. Pro-klassi kvalifikatsioonis asus starti 17 võistlejat, kes kõik said edasipääsu eliminaatorsõitudesse. Kvalifikatsiooni suurima punktiskoori teenis Karl-Sander Lebbin, tema sõidunurk oli perfektne ning ta sai selle eest maksimaalsed punktid. Kokku teenis Lebbin 76 punkti sajast. Siiski pidi ta finaalsõitudes leppima kolmanda kohaga, sest esikohale trügis pro-klassi Eesti meister Taavi Toomara.

Toomara saavutas kvalifikatsioonis kolmanda koha ning asus seejärel tandemsõitudes konkurente alistama. Oma teekonnal sõitis ta vastakuti Tarmo Liivamäega, Kristjan Salmrega ning Martin Vagaga. Olgugi et kõik vastased pakkusid pingelisi lahinguid, väljus neist võitjana Toomara, et finaalsõidus kohtuda lätlase Eriks Ulassiga. Lätlane oli kogu päeva jooksul näidanud lätlastele omast agressiivset sõidustiili ja uks-ukses jälitussõite. Siiski oli Toomara sõit grammike parem ning meister tõestas oma paremust. Ühtlasi tõusis ta nüüd ka pro-klassis hooaja liidriks.

Pro-street klassi sõidud ei olnud vähem ägedad. Kvalifikatsioonis startis 21 võistlejat ning edasi eliminaatorsõitudesse sai neist vaid 14. Kvalifikatsioonis tegi parima sõidu Arti Kannisto. Päeva üllataja tiitel kuulub aga 15-aastasele Kevin Pesurile, kes kvalifikatsioonis sai kolmanda koha, ent lõpetas päeva etapivõitjana. Tema teekond võidule algas sõiduga Henri Kivimäe vastu. Vastane ei osutanud liigset vastupanu, sest tegi Pesuri taga sõites kaks saatuslikku viga.

Seejärel alistas taPesur ka Kert-Eigo Kulla ning läks finaalsõidus vastamisi Ott Kokaga, kes on eelmistel aastatel näidanud väga häid sõite ja kindlat kätt. Sellegipoolest ei saanud Pesurile vastu ka Kokk ning nii driftiski Eesti driftiajaloo noorim osaleja, vaid 15-aastane Pesur end taas esikohale. Taas sellepärast, et just tema noppis ka eelmisel, Saku Suurhalli juures toimunud, etapil pro-street klassi võidu.

Luhamaa etapivõit oli seega Pesurile teine järjestikune ning sellega kindlustas ta oma liidripositsiooni. Ees ootab veel kaks etappi Eesti meistrivõistluste arvestuses.

Luhamaa driftietapi esikolmikud:

Pro-klass:

1. Taavi Toomara

2. Eriks Ulass

3. Karl-Sander Lebbin

Pro-street-klass:

1. Kevin Pesur

2. Ott Kokk

3. Kert-Eigo Kulla

Street-klass:

1. Ivar Rebane

2. Peeter Rüütel

3. Mauri Kabanen

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles