Murettegevad fotod: MMi avastaadionile viib tellingutest sild

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMi avastaadionile viiv tellingutest sild.
MMi avastaadionile viiv tellingutest sild. Foto: Twitter / Mark Zeigler

Täna Brasiilias algava jalgpalli MM-finaalturniiri eel on palju räägitud sellest, et brasiillased on suures hädas ehitustööde ajagraafikus püsimisega. Värsked fotod MMi avaareenist näitavadki, et veel päev enne MMi algust jagub ehitajatel küllaga tööd.

Ehkki suurstaadionite turvatestid peaksid tavaliselt toimuma sajaprotsendilise või vähemalt selle lähedase publikumahutavuse juures, et tagada võimalikus ohuolukorras kõigi pealtvaatajate õigeaegne evakueerimine, «testiti» São Paulo staadionit üldse ilma pealtvaatajateta, kui Corinthiansi kuni 17-aastaste koosseis mängis sama klubi kuni 20-aastaste jalgpallurite meeskonnaga. Selline samm on suures vastuolus FIFA enda turvanõuetega.

São Paulosse saabunud ajakirjanike sõnul töötavad ehitajad ikka veel palavikuliselt meediatribüünil ning paljudes teisteski staadioni punktides. Suurimaks mureallikaks on aga tellingutest koostatud ligipääsutrepid, mille kaudu pealtvaatajad pääsevad metroost staadionile ja tagasi. «See on pealtvaatajatele mõeldud sild, mis viib metroojaamast São Paulo staadionile. Kas teie kõnniksite sellel sillal koos tuhandete inimestega?» küsis Twitterisse sillast pildi postitanud San Diego spordiajakirjanik Mark Zeigler.

Muresid on kuhjaga ka Manauses, kus kohtuvad laupäevases avamängus Inglismaa ja Itaalia. Eile ilmusid avalikkuse ette fotod mänguväljakust, mis näeb MM-staadioni kohta ülimalt liivane ja kehv välja. Manausesse jõudnud ajakirjanike sõnul ripuvad riietusruumide seintest vaid paar päeva enne esimest mängu ikka veel katmata elektrijuhtmed ning töölised laotavad staadioni esistele platsidele viimast asfaldikihti. Paigaldamata on ka hulk turvauksi.

Samas märgib näiteks Eurosport, et suurvõistluste eelne hilinemine ja kiirustamine pole ainult brasiillaste häda, vaid on saanud viimastel aastatel paraku pigem normiks. Brasiilia ja Horvaatia vaheline MMi avamäng algab São Paulo staadionil Eesti aja järgi täna õhtul kell 23.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles