Taipoksi MMi medalimeestele anti kätte rahalised stipendiumid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitjate tunnustamine toimus Lasnamäel spordiklubi Garant ruumides.
Võitjate tunnustamine toimus Lasnamäel spordiklubi Garant ruumides. Foto: Artur Sadovski

Eesti Muay Thai Föderatsiooni Toetamise SA tunnustas Malaisias taipoksi MMil medalikohtadele tulnud nelja Eesti sportlast ja nende treenereid, kellele anti üle aukirjad ning rahalised stipendiumid.

Kuldmedalile võidelnud raskekaallane Uku Jürjendal ning kadett Aleksandr Biba pälvisid 1000 eurot, hõbemedalile tulnud juuniorid Jan Beljajev ja Ilja Koponev ning võitjate treenerid pälvisid tunnustuseks 500 eurot.

«Eesti sportlaste saavutused tänavustel IFMA maailmameistrivõistlustel annavad tõesti põhjust uhkust tunda,» sõnas Eesti Muay Thai Föderatsiooni Toetamise Sihtasutuse üks asutajatest Indrek Luukas. «Kõik Malaisiasse võistlema saadetud Eesti sportlased tulid koju kuld- või hõbemedaliga, mis on tunnustus ja märk sellest, et võitluskunstide harrastamine on Eestis jõudnud arvestatavale tasemele. Vaadates peale kasvavat põlvkonda, nende seas tänavu medalikohtadele tulnud noori mehi, olen veendunud, et lähiaastatel kuuleme sarnaseid häid uudiseid veelgi.»

«Lisaks tublidele sportlastele väärivad tunnustust ka kõiki võitluskunstide treenerid, kes teevad iga päev seda tänuväärset tööd ja motiveerivad noori spordiga tegelema,» rääkis EMFi Toetamise Sihtasutuse teine asutajaliige Kalju Puhtla. «Taipoks on kindlasti üks ala, millega Eestil on tulevikus võimalik rahvusvahelisel spordimaastikul silma paista ja seda suuresti tänu missioonitundega inimeste panusele.»

«Usun, et meie sportlaste hea sooritus MMil motiveerib kõiki taipoksijaid veelgi rohkem pingutama ja paremaid tulemusi saavutama. Häid eeskujusid on vaja, mis näitavad, et töö ja pühendumisega ei ole ükski eesmärk saavutamatu,» märkis Eesti Muay Thai Föderatsiooni president Igor Šinkevitš.

Galeriid üritusest on võimalik vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles