Vihane Horvaatia peatreener: niimoodi jätkates muutub MM tsirkuseks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia jalgpallikoondise peatreener Niko Kovac
Horvaatia jalgpallikoondise peatreener Niko Kovac Foto: SCANPIX

Horvaatia jalgpallikoondise peatreener Niko Kovac oli pärast eilset 1:3 kaotust jalgpalli MMi avamängus Brasiilia vastu püha viha täis. 1:1 seisul otsustas jaapanlasest kohtunik Yuichi Nishimura anda Brasiiliale kaheldava väärtusega penalti. Vastukaja kohtuniku tegevusele on üle maailma olnud väga terav. Kovaci sõnul muutub MM selliste otsuste najal naeruväärseks.

«Käed püsti, kes arvavad, et see oli penalti,» sõnas Kovac pressikonverentsile saabudes, vahendab The Telegraph. «Kaks miljardit inimest nägid, et see polnud penalti. See oli naeruväärne ning niimoodi jätkates muutub MM tsirkuseks. Kui see oli penalti, siis meil pole vaja jalgpalli enam mängidagi. Lõpetame ära ja lähme koju korvpalli mängima.»

Kovac võttis kohtuniku eksimust väga isiklikult: «Me räägime austusest? Horvaatiat täna ei austatud!»

Kohtumise 70. minutil olid omavahel võitluses horvaat Dejan Lovren ja Brasiilia ründaja Fred, kes minimaalse puute peale karistusalas pikali kukkus ning Nishimura määras penalti, mille Neymar realiseeris. Kohtumise lõpu eel realiseeris Oscar kiirrünnaku ja tegi lõppskooriks 3:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles